PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Çinko Oksit

Zinc Oxide

%88 kullanıcı beğeniyor · 1.482 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Çinko Oksit mineral geniş spektrumlu bir UV filtresidir; FDA tarafından onaylanan en geniş UVA ve UVB reflektörüdür. En yaygın olarak kozmetikler için insan yapımı olsa da, nadir bir mineral olan çinkitte doğal olarak oluşabilir. Günümüzde geleneksel ve nano boyutlu çinko oksit güzellik ürünlerinde bulunabilir. Nano boyutlu çinko oksit, bir ürünün UV korumasını artırabilir. Cilt üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna inanılmasa da, nano-çinko oksit mercan resifleri için zararlı olabilir - ancak karar bu konuda tamamen geçerli değildir. Çinko Oksit ayrıca antibakteriyel ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Suda çözünür değildir. Çinko tarih boyunca boya ve tıpta bir bileşen olarak kullanılmıştır. MÖ 500'den kalma bir Hint metninin çinko oksidi açık yara için bir merhem olarak listelediğine inanılıyor. Eski Yunan doktoru Dioscorides, 1AD'de çinkonun merhem olarak kullanılmasından da bahsetmiştir.

Ne olduğu

  • Mineral UV Filtresi: Fiziksel veya inorganik filtreler olarak da bilinen mineral UV filtreleri, ciltte UV ışınlarını yansıtan ve saçan koruyucu bir bariyer oluşturmak için çinko oksit veya titanyum dioksit gibi doğal olarak oluşan mineralleri kullanır.

Faydalar

  • Akne Savaşçısı

Endişeler

  • Mercan Resifleri İçin Kötü: Bileşenlerin parçacık boyutu da dahil olmak üzere bir ürünün resif güvenli olup olmadığını birçok faktör etkiler. Verilerimizin doğru olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu nedenle bir hata tespit ederseniz lütfen iletişime geçin.

Fonksiyonlar

  • Kozmetik Renklendirici
  • Cilt Koruyucu
  • UV Emici
  • UV Filtresi
  • Hacim
Çinko Oksit kimyasal yapısı
OZn

CosIng verisi

  • CosIng ID: 38968
  • INCI: ZINC OXIDE
  • INN: zinc oxide
  • CAS: 1314-13-2
  • EC: 215-222-5

Sık sorulan sorular

Çinko Oksit nedir?
Çinko Oksit mineral geniş spektrumlu bir UV filtresidir; FDA tarafından onaylanan en geniş UVA ve UVB reflektörüdür. En yaygın olarak kozmetikler için insan yapımı olsa da, nadir bir mineral olan çinkitte doğal olarak oluşabilir. Günümüzde geleneksel ve nano boyutlu çinko oksit güzellik ürünlerinde bulunabilir. Nano boyutlu çinko oksit, bir ürünün UV korumasını artırabilir. Cilt üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna inanılmasa da, nano-çinko oksit mercan resifleri için zararlı olabilir - ancak karar bu konuda tamamen geçerli değildir. Çinko Oksit ayrıca antibakteriyel ve sakinleştirici özellik…
Çinko Oksit faydaları nelerdir?
Çinko Oksit şu faydalarla ilişkilendirilir: Akne Savaşçısı.
Çinko Oksit hangi ciltlere uygun değil?
Çinko Oksit için bilinen endişeler: Mercan Resifleri İçin Kötü: Bileşenlerin parçacık boyutu da dahil olmak üzere bir ürünün resif güvenli olup olmadığını birçok faktör etkiler. Verilerimizin doğru olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu nedenle bir hata tespit ederseniz lütfen iletişime geçin..
Çinko Oksit gözenek tıkar mı?
Çinko Oksit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Çinko Oksit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Çinko Oksit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Çinko Oksit hamilelikte kullanılabilir mi?
Çinko Oksit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 1482 ürünü gör

Kaynaklar