PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Tokoferol

Tocopherol

%67 kullanıcı beğeniyor · 17.609 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Tokoferol (E Vitamini olarak da bilinir) cildi serbest radikallerden korumaya ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olmak için kullanılan yaygın bir antioksidandır. Aynı zamanda yağda çözünür - bu, cildimizin onu emmede harika olduğu anlamına gelir. E vitamini ayrıca doğal cilt lipitlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Lipid cilt bariyeriniz doğal olarak lipitler, seramidler ve yağ asitlerinden oluşur. E Vitamini cildinizin lipid bariyeri için ekstra koruma sağlayarak cildinizi sağlıklı ve beslenmiş tutar. Diğer bir avantaj da biraz UV korumasıdır. E vitamini UVB ışınlarının neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olur. (Güneş kreminizin yerini almamalıdır). C Vitamini ile birleştirmek, UV ışınlarına maruz kaldıktan sonra güneşte yanmış hücreleri ve hiperpigmentasyonu azaltabilir. E + C vitamininin sıklıkla birlikte eşleştiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, C vitaminini stabilize etmede harika olmasıdır. İkisini birlikte kullanmak her iki bileşenin etkinliğini artırmaya yardımcı olur. Genellikle E vitamininin yara izini azaltabileceği/önleyebileceğine dair iddialar vardır, ancak bu iddialar bilimsel araştırmalarla doğrulanmamıştır.

Ne olduğu

  • E vitamini: E Vitamini, cildinizi kirlilikten korumaya ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olan birçok antioksidan içerir.
  • Antioksidanlar: Antioksidanlar oksidasyonu veya hücre hasarına yol açan ve yaşlanma belirtilerini düzelttiği, cilt tonunu aydınlatdığı ve bazı antioksidanların kolajeni uyarmaya yardımcı olduğu bulunan kimyasal bir reaksiyonu engeller.

Faydalar

  • Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Cilt Bakımı
  • Antioksidanlar
Tokoferol kimyasal yapısı
C28H48O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 80273
  • INCI: TOCOPHEROL
  • CAS: 54-28-4 (gamma)/ 16698-35-4(beta) / 10191-41-0(DL) / 119-13-1 / 1406-18-4 / 1406-66-2 / 2074-53-5 (DL) / 59-02-9 (D)/7616-22-0
  • EC: 200-201-5 / 240-747-1 / 233-466-0 / 204-299-0 /215-798-8 / - / 218-197-9 / 200-412-2 / -

Sık sorulan sorular

Tokoferol nedir?
Tokoferol (E Vitamini olarak da bilinir) cildi serbest radikallerden korumaya ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olmak için kullanılan yaygın bir antioksidandır. Aynı zamanda yağda çözünür - bu, cildimizin onu emmede harika olduğu anlamına gelir. E vitamini ayrıca doğal cilt lipitlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Lipid cilt bariyeriniz doğal olarak lipitler, seramidler ve yağ asitlerinden oluşur. E Vitamini cildinizin lipid bariyeri için ekstra koruma sağlayarak cildinizi sağlıklı ve beslenmiş tutar. Diğer bir avantaj da biraz UV korumasıdır. E vitamini UVB ışınlarının neden o…
Tokoferol faydaları nelerdir?
Tokoferol şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Tokoferol gözenek tıkar mı?
Tokoferol gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Tokoferol mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Tokoferol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Tokoferol hamilelikte kullanılabilir mi?
Tokoferol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 17609 ürünü gör

Kaynaklar