PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Sitrik Asit

Citric Acid

%13 kullanıcı beğeniyor · 17.170 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Sitrik Asit, turunçgillerden elde edilen bir AHA'dır (portakal, limon ve misket limonu düşünün!). Bir AHA olarak, Sitrik Asit cilt hücrelerinin üst tabakasını altındaki yeni cilt tabakasından uzaklaştırır. Bu, cildin koyu lekeleri gidermesine ve cilt tonunu eşitlemesine yardımcı olur. Bir içerik listesinin sonuna yakın Sitrik Asit görürseniz, muhtemelen aktif bir bileşen yerine bir pH ayarlayıcı olarak oradadır. Diğer bazı popüler AHA'lar hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun: Glikolik Asit Laktik Asit Malik Asit Mandelik Asit

Ne olduğu

  • AHA: AHA'lar (veya Alfa Hidroksi Asitler) ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırır.

Faydalar

  • Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Parlatıcı
  • Doku için iyi: Dokulu cildin en yaygın nedeni ölü cilt hücrelerinin birikmesidir. Dokulu ciltten kurtulmanın en kolay yolu peeling yapmak ve cildinize uygun besinleri vermektir.
  • Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Tamponlama
  • Şelatlama
Sitrik Asit kimyasal yapısı
C6H8O7

CosIng verisi

  • CosIng ID: 32858
  • INCI: CITRIC ACID
  • INN: citric acid
  • CAS: 77-92-9 / 5949-29-1
  • EC: 201-069-1

Sık sorulan sorular

Sitrik Asit nedir?
Sitrik Asit, turunçgillerden elde edilen bir AHA'dır (portakal, limon ve misket limonu düşünün!). Bir AHA olarak, Sitrik Asit cilt hücrelerinin üst tabakasını altındaki yeni cilt tabakasından uzaklaştırır. Bu, cildin koyu lekeleri gidermesine ve cilt tonunu eşitlemesine yardımcı olur. Bir içerik listesinin sonuna yakın Sitrik Asit görürseniz, muhtemelen aktif bir bileşen yerine bir pH ayarlayıcı olarak oradadır. Diğer bazı popüler AHA'lar hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun: Glikolik Asit Laktik Asit Malik Asit Mandelik Asit
Sitrik Asit faydaları nelerdir?
Sitrik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Parlatıcı; Doku için iyi: Dokulu cildin en yaygın nedeni ölü cilt hücrelerinin birikmesidir. Dokulu ciltten kurtulmanın en kolay yolu peeling yapmak ve cildinize uygun besinleri vermektir.; Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Sitrik Asit hangi ciltlere uygun değil?
Sitrik Asit için bilinen endişeler: Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır..
Sitrik Asit gözenek tıkar mı?
Sitrik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Sitrik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Sitrik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Sitrik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Sitrik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 17170 ürünü gör

Kaynaklar