PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Vitis Vinifera Tohum Yağı

Vitis Vinifera Seed Oil

%56 kullanıcı beğeniyor · 1.697 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Vitis Vinifera Tohum Yağı üzüm asmasından gelir. Üzüm çekirdeği, üzüm suyu veya şarap oluşturmanın bir yan ürünüdür. Üzüm çekirdeğinin bileşenlerinin birçok cilt faydası vardır. Araştırmalar antimikrobiyal ve anti-enflamatuar olduğunu bulmuştur. Ayrıca E Vitamini, C Vitamini, proantosiyanidinler, polifenoller, flavonoidler ve antosiyaninler gibi birçok güçlü antioksidan içerir. Proantosiyanidinin cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Antioksidanlar serbest radikal moleküllerle savaşmaya yardımcı olur. Serbest radikal moleküller hücrelerimize ve diğer genetik materyallere zarar verebilir. Antioksidanlar, ekstra elektron bağışlayarak serbest radikalleri stabilize etmeye yardımcı olur. Üzüm çekirdeği özü yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Üzüm çekirdeğinin antimikrobiyal özellikleri sivilce tedavisine yardımcı olabilir. Ancak, bu iddiayı desteklemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Üzüm çekirdeğinin de UV ışınlarını emmeye yardımcı olduğu bulunmuştur. Üzüm çekirdeği özü güneş kreminizin yerini almamalıdır. Üzüm çekirdeği yağının yağ asitleri ona yumuşatıcı özellikler verir. Yumuşatıcılar, bir film oluşturarak cildinizi yatıştırmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur. Bu film içerideki nemi hapsederek cildinizi nemli tutar.

Ne olduğu

  • Yağ: Yağ, cilt bakımında sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilecek hidrofobik (su itici) bir maddedir.

Faydalar

—

Endişeler

  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Yumuşatıcı
  • Cilt Bakımı
Vitis Vinifera Tohum Yağı kimyasal yapısı
C18H32O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 80653
  • INCI: VITIS VINIFERA SEED OIL
  • CAS: 85594-37-2 / 84929-27-1 / 8024-22-4
  • EC: 287-896-9 / 284-511-6 / -

Sık sorulan sorular

Vitis Vinifera Tohum Yağı nedir?
Vitis Vinifera Tohum Yağı üzüm asmasından gelir. Üzüm çekirdeği, üzüm suyu veya şarap oluşturmanın bir yan ürünüdür. Üzüm çekirdeğinin bileşenlerinin birçok cilt faydası vardır. Araştırmalar antimikrobiyal ve anti-enflamatuar olduğunu bulmuştur. Ayrıca E Vitamini, C Vitamini, proantosiyanidinler, polifenoller, flavonoidler ve antosiyaninler gibi birçok güçlü antioksidan içerir. Proantosiyanidinin cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Antioksidanlar serbest radikal moleküllerle savaşmaya yardımcı olur. Serbest radikal moleküller hücrelerimize ve diğer genetik materyallere zara…
Vitis Vinifera Tohum Yağı hangi ciltlere uygun değil?
Vitis Vinifera Tohum Yağı için bilinen endişeler: Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Vitis Vinifera Tohum Yağı gözenek tıkar mı?
Vitis Vinifera Tohum Yağı gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Vitis Vinifera Tohum Yağı mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Vitis Vinifera Tohum Yağı mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Vitis Vinifera Tohum Yağı hamilelikte kullanılabilir mi?
Vitis Vinifera Tohum Yağı hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 319 ürünü gör

Kaynaklar