PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Trietanolamin

Triethanolamine

%8 kullanıcı beğeniyor · 2.568 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Trietanolamin bir emülgatör ve pH ayarlayıcıdır. Etilen oksit ve amonyak kullanılarak oluşturulur. Bu, Trietanolamine bir nitrojen çekirdeği ve amonyağa benzer bir koku verir. Bir emülgatör olarak, bileşenlerin ayrılmasını önler ve bir ürüne hacim ekleyerek dokuyu geliştirir. PH ayarlayıcıları kozmetik ürünlerde yaygındır. Bir ürünün pH'ı diğer bileşenlerin etkinliğini etkileyebilir. Yüksek pH'a sahip bir ürün de cildi tahriş edebilir.

Ne olduğu

—

Faydalar

—

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Emülsifiye edici
  • Maskeleme
  • Tamponlama
  • Yüzey aktif madde
Trietanolamin kimyasal yapısı
C6H15NO3

CosIng verisi

  • CosIng ID: 38702
  • INCI: TRIETHANOLAMINE
  • INN: trolamine
  • CAS: 102-71-6
  • EC: 203-049-8

Sık sorulan sorular

Trietanolamin nedir?
Trietanolamin bir emülgatör ve pH ayarlayıcıdır. Etilen oksit ve amonyak kullanılarak oluşturulur. Bu, Trietanolamine bir nitrojen çekirdeği ve amonyağa benzer bir koku verir. Bir emülgatör olarak, bileşenlerin ayrılmasını önler ve bir ürüne hacim ekleyerek dokuyu geliştirir. PH ayarlayıcıları kozmetik ürünlerde yaygındır. Bir ürünün pH'ı diğer bileşenlerin etkinliğini etkileyebilir. Yüksek pH'a sahip bir ürün de cildi tahriş edebilir.
Trietanolamin gözenek tıkar mı?
Trietanolamin gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Trietanolamin mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Trietanolamin mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Trietanolamin hamilelikte kullanılabilir mi?
Trietanolamin hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 2568 ürünü gör

Kaynaklar