PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Tartarik asit

Tartaric Acid

%54 kullanıcı beğeniyor · 370 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Tartarik asit, peeling ve antioksidan özelliklere sahip bir AHA'dır. Demirhindi, üzüm, muz ve avokado gibi birçok meyvede bulunur. AHA'lar kimyasal peeling sağlar, cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur. Tartarik asit, glikolik asit gibi diğer AHA'lar kadar iyi incelenmemiştir.

Ne olduğu

  • AHA: AHA'lar (veya Alfa Hidroksi Asitler) ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırır.

Faydalar

  • Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Parlatıcı
  • Doku için iyi: Dokulu cildin en yaygın nedeni ölü cilt hücrelerinin birikmesidir. Dokulu ciltten kurtulmanın en kolay yolu peeling yapmak ve cildinize uygun besinleri vermektir.
  • Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Tamponlama
Tartarik asit kimyasal yapısı
C4H6O6

CosIng verisi

  • CosIng ID: 38476
  • INCI: TARTARIC ACID
  • INN: tartaric acid
  • CAS: 133-37-9 / 147-71-7 / 87-69-4
  • EC: 205-105-7 / 205-695-6 / 201-766-0

Sık sorulan sorular

Tartarik asit nedir?
Tartarik asit, peeling ve antioksidan özelliklere sahip bir AHA'dır. Demirhindi, üzüm, muz ve avokado gibi birçok meyvede bulunur. AHA'lar kimyasal peeling sağlar, cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur. Tartarik asit, glikolik asit gibi diğer AHA'lar kadar iyi incelenmemiştir.
Tartarik asit faydaları nelerdir?
Tartarik asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Parlatıcı; Doku için iyi: Dokulu cildin en yaygın nedeni ölü cilt hücrelerinin birikmesidir. Dokulu ciltten kurtulmanın en kolay yolu peeling yapmak ve cildinize uygun besinleri vermektir.; Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Tartarik asit hangi ciltlere uygun değil?
Tartarik asit için bilinen endişeler: Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır..
Tartarik asit gözenek tıkar mı?
Tartarik asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Tartarik asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Tartarik asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Tartarik asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Tartarik asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 370 ürünü gör

Kaynaklar