PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Stearik Asit

Stearic Acid

%4 kullanıcı beğeniyor · 5.894 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil (komedojenik 2/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Stearik Asit bir yağ asididir. Yumuşatıcı, emülgatör ve doku arttırıcıdır. Yumuşatıcı olarak stearik asit cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Su kaybını önleyerek cildin koruyucu bariyerine yardımcı olur. Ayrıca doğal yağları sıyırmadan nazik bir temizleme etkisi sağlar. Stearik asit, ürünlerin dokusunu geliştirmek için de kullanılabilir. Hacim ekleyebilir ve su ve yağ gibi bileşenleri stabilize edebilir. Bu, su ve yağ bileşenlerinin ayrılmasına yardımcı olabilir. Stearik asit kaynakları arasında hindistancevizi veya shea gibi hayvansal veya bitkisel yağları/yağlar bulunur. Doğal olarak tereyağı, kakao yağı, shea yağı, bitkisel yağlar ve hayvansal donağında bulunabilir. Bu bileşen Malassezia foliküliti veya mantar sivilcesi güvenli olmayabilir.

Ne olduğu

—

Faydalar

—

Endişeler

  • Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Temizlik
  • Emülsifiye edici
  • Emülsiyon Stabilizasyon
  • Maskeleme
  • Yeniden doldurma
  • Yüzey aktif madde
Stearik Asit kimyasal yapısı
C18H36O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 79070
  • INCI: STEARIC ACID
  • INN: stearic acid
  • CAS: 57-11-4
  • EC: 200-313-4

Sık sorulan sorular

Stearik Asit nedir?
Stearik Asit bir yağ asididir. Yumuşatıcı, emülgatör ve doku arttırıcıdır. Yumuşatıcı olarak stearik asit cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Su kaybını önleyerek cildin koruyucu bariyerine yardımcı olur. Ayrıca doğal yağları sıyırmadan nazik bir temizleme etkisi sağlar. Stearik asit, ürünlerin dokusunu geliştirmek için de kullanılabilir. Hacim ekleyebilir ve su ve yağ gibi bileşenleri stabilize edebilir. Bu, su ve yağ bileşenlerinin ayrılmasına yardımcı olabilir. Stearik asit kaynakları arasında hindistancevizi veya shea gibi hayvansal veya bitkisel yağları/yağlar bulunur. Doğal olarak tereyağı…
Stearik Asit hangi ciltlere uygun değil?
Stearik Asit için bilinen endişeler: Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Stearik Asit gözenek tıkar mı?
Stearik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil (komedojenik puanı 2/5).
Stearik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Stearik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Stearik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Stearik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 5893 ürünü gör

Kaynaklar