PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Skvalan

Squalane

%98 kullanıcı beğeniyor · 6.274 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Squalane, cildin nemi tutmasına yardımcı olan bir yumuşatıcıdır. Bazı balık türlerinde ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunan yağlı bir sıvıdır. Skualane ciltteki nemi arttırdığı için, aynı zamanda birçok faydası vardır: bir antioksidandır ve serbest radikallerle ve cilt hasarlarıyla savaşmaya yardımcı olabilir. Skualanın uygulandığında detoksifiye edici bir etkiye sahip olduğu da bulunmuştur. Skualane, cildimizin sebumunda doğal olarak bulunan skualenden gelir. Cildimizin kendisini nemli tutmak için ürettiği yağlardan biridir. Skualane, skualenin hidrojene versiyonudur ve daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Araştırmalar skualanın tahriş edici olmadığını göstermektedir (%100 konsantrasyonda bile). Genel olarak, harika bir bileşendir. Cildi nemlendirmede harika bir iş çıkarır ve hassas cilde sahip olanlar için uygundur. Skualanın kaynağı malassezia/fungal akneyi etkileyebilir. Bunun nedeni, zeytinyağından türetilen skualanın yağ asitleri ve bitki mumları gibi safsızlıklar içerebilmesidir. Şeker kamışı türevi skualan, malassezia endişesi olan herkes için tavsiye edilir. Skualane vegan mı? Bu kaynağa bağlıdır. Skualan hem bitkilerden hem de hayvanlardan elde edilebilir. Cilt bakımında kullanılan çoğu skualan bitkilerden gelir. Lütfen dikkat: skualanın kaynağı yalnızca marka tarafından açıklanırsa bilinir. Skualanlarıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa markaya ulaşmanızı öneririz. “E” ile skualen hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ne olduğu

—

Faydalar

  • Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Yumuşatıcı
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • Yeniden doldurma
Skvalan kimyasal yapısı
C30H62

CosIng verisi

  • CosIng ID: 38226
  • INCI: SQUALANE
  • INN: squalane
  • CAS: 111-01-3
  • EC: 203-825-6

Sık sorulan sorular

Skvalan nedir?
Squalane, cildin nemi tutmasına yardımcı olan bir yumuşatıcıdır. Bazı balık türlerinde ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunan yağlı bir sıvıdır. Skualane ciltteki nemi arttırdığı için, aynı zamanda birçok faydası vardır: bir antioksidandır ve serbest radikallerle ve cilt hasarlarıyla savaşmaya yardımcı olabilir. Skualanın uygulandığında detoksifiye edici bir etkiye sahip olduğu da bulunmuştur. Skualane, cildimizin sebumunda doğal olarak bulunan skualenden gelir. Cildimizin kendisini nemli tutmak için ürettiği yağlardan biridir. Skualane, skualenin hidrojene versiyonudur ve daha uzun bir ra…
Skvalan faydaları nelerdir?
Skvalan şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları..
Skvalan gözenek tıkar mı?
Skvalan gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Skvalan mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Skvalan mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Skvalan hamilelikte kullanılabilir mi?
Skvalan hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 6274 ürünü gör

Kaynaklar