PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Sodyum Lauril Sülfat

Sodium Lauryl Sulfate

%0 kullanıcı beğeniyor · 358 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil (komedojenik 2/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Tahriş riski 3/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Sodyum Lauril Sülfat (SLS), yüzey aktif madde özelliklerine sahip bir sülfattır. Yüzey aktif madde özelliği onu harika bir köpük oluşturucu ve temizleme maddesi yapar. Yüzey aktif maddeler normalde karışmayan bileşenlerin bağlanmasına yardımcı olur. Bazı çalışmalar uzun süreli SLS kullanımı nedeniyle cilt tahrişini göstermiştir. Sodyum Laureth Sülfat (SLES), SLS'nin daha hafif bir versiyonudur.

Ne olduğu

  • Sülfat: Sülfatlar, esas olarak cilt bakımında temizlik maddesi olarak kullanılan bir tuz türüdür.

Faydalar

—

Endişeler

  • Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.

Fonksiyonlar

  • Temizlik
  • Emülsifiye edici
  • Köpüklenme
  • Denatüran
  • Yüzey aktif madde
Sodyum Lauril Sülfat kimyasal yapısı
C12H25NaO4S

CosIng verisi

  • CosIng ID: 37946
  • INCI: SODIUM LAURYL SULFATE
  • INN: sodium lauryl sulfate
  • CAS: 151-21-3/ 68585-47-7 (generic)/ 68955-19-1 (generic)/ 73296-89-6/ 85586-07-8
  • EC: 205-788-1/ -/ -/277-362-3/ -

Sık sorulan sorular

Sodyum Lauril Sülfat nedir?
Sodyum Lauril Sülfat (SLS), yüzey aktif madde özelliklerine sahip bir sülfattır. Yüzey aktif madde özelliği onu harika bir köpük oluşturucu ve temizleme maddesi yapar. Yüzey aktif maddeler normalde karışmayan bileşenlerin bağlanmasına yardımcı olur. Bazı çalışmalar uzun süreli SLS kullanımı nedeniyle cilt tahrişini göstermiştir. Sodyum Laureth Sülfat (SLES), SLS'nin daha hafif bir versiyonudur.
Sodyum Lauril Sülfat hangi ciltlere uygun değil?
Sodyum Lauril Sülfat için bilinen endişeler: Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
Sodyum Lauril Sülfat gözenek tıkar mı?
Sodyum Lauril Sülfat gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil (komedojenik puanı 2/5).
Sodyum Lauril Sülfat mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Sodyum Lauril Sülfat mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Sodyum Lauril Sülfat hamilelikte kullanılabilir mi?
Sodyum Lauril Sülfat hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 49 ürünü gör

Kaynaklar