PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Salisilik Asit

Salicylic Acid

%95 kullanıcı beğeniyor · 3.579 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Hamilelikte dikkat

Salisilik Asit (beta hidroksi asit veya BHA olarak da bilinir), siyah nokta ve akne ile mücadele eden cildi tedavi etmek için en iyi bilinen bileşenlerden biridir. Hem cildin yüzeyini hem de gözeneklerini pul pul dökmeye yardımcı olur ve ayrıca bir anti-enflamatuar ajan görevi görür. Bu çoklu görev özelliği, gözenekleri temizlemek, yağ üretimini kontrol etmek ve iltihabı azaltmak için harika bir bileşen haline getirir. Suda çözünen AHA'ların aksine, Salisilik Asit yağda çözünür. Bu, gözeneklerin içini pul pul dökebildiği ve siyah noktaları azaltabileceği anlamına gelir. %0.5-2'lik konsantrasyonlar ABD FDA tarafından reçetesiz satılan bir topikal akne ürünü olarak kabul edilmektedir. Cildinizde zaten tehlikeye girmiş bir nem bariyeri varsa tahrişe ve/veya kuruluğa neden olabilir, bu nedenle rutininize bir Salisilik Asit eklemeden önce bunu onarmaya odaklanmak en iyisidir. Genel olarak, Salisilik Asit yağlı akne eğilimli ciltler için harika bir bileşendir. Salisilik asit güneşe duyarlılığı artırmazken, yine de SPF kullanmanızı öneririz. BHA veya Bütillenmiş Hidroksianisol adı verilen bileşeni arıyorsanız, buraya tıklayın.

Ne olduğu

  • BHA: BHA'lar (veya Beta Hidroksi Asitler) gözenekleri temizler ve pul pul dökülme sağlar.
  • Koruyucu

Faydalar

  • Akne Savaşçısı
  • Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Parlatıcı
  • Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.

Endişeler

  • Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Koruyucu
  • Cilt Bakımı
  • Kepek önleyici
  • Saç Bakımı
  • Keratolitik
Salisilik Asit kimyasal yapısı
C7H6O3

CosIng verisi

  • CosIng ID: 37595
  • INCI: SALICYLIC ACID
  • INN: salicylic acid
  • CAS: 69-72-7
  • EC: 200-712-3

Sık sorulan sorular

Salisilik Asit nedir?
Salisilik Asit (beta hidroksi asit veya BHA olarak da bilinir), siyah nokta ve akne ile mücadele eden cildi tedavi etmek için en iyi bilinen bileşenlerden biridir. Hem cildin yüzeyini hem de gözeneklerini pul pul dökmeye yardımcı olur ve ayrıca bir anti-enflamatuar ajan görevi görür. Bu çoklu görev özelliği, gözenekleri temizlemek, yağ üretimini kontrol etmek ve iltihabı azaltmak için harika bir bileşen haline getirir. Suda çözünen AHA'ların aksine, Salisilik Asit yağda çözünür. Bu, gözeneklerin içini pul pul dökebildiği ve siyah noktaları azaltabileceği anlamına gelir. %0.5-2'lik konsantrasy…
Salisilik Asit faydaları nelerdir?
Salisilik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Akne Savaşçısı; Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Parlatıcı; Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler..
Salisilik Asit hangi ciltlere uygun değil?
Salisilik Asit için bilinen endişeler: Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
Salisilik Asit gözenek tıkar mı?
Salisilik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Salisilik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Salisilik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Salisilik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Salisilik asit: yüksek oranlarda kaçının. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 3579 ürünü gör

Kaynaklar