PTFE
Ptfe
%0 kullanıcı beğeniyor · 59 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✓ Mantar aknesi için güvenli
- ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
- ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
PTFE, PFAS veya “Per- ve polifloroalkil maddelerin” bir şeklidir. Bu bileşen 1940'lardan beri ticari uygulamalarda kullanılmaktadır.Kozmetikte PTFE en yaygın olarak hacim arttırıcı maddeler olarak, tutarlılığı artırmak veya dokuyu iyileştirmek için kullanılır. PFAS bileşikleri, olası sağlık riskleri nedeniyle şu anda inceleme altındadır. Bu çoğunlukla bir tür PFAS nedeniyledir: PFOA. PFOA artık kozmetikte kullanılmamaktadır ve birçok ülkede oldukça kısıtlanmıştır. Günümüzde PFAS tıp alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle kateterler ve tıbbi implantlar gibi tıbbi ekipmanlarda önemli bir rol oynarlar. 2018'de Kozmetik İçerik Güvenliği Uzman Paneli, PTFE'nin kozmetik ve kişisel bakım üretimlerinde kullanım için güvenli olduğunu buldu. Bu bileşen genellikle rimel (%13'e kadar) ve saç ağartıcısında (%2.4'e kadar) bulunur. Çalışmalar, bu bileşenin cilt veya göz tahrişine neden olmadığını göstermektedir. AB, PTFE'nin kozmetikte kısıtlama olmaksızın kullanılmasına izin veriyor. Tüm federal kurumlar kozmetikte PFAS hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Bu maddeyi kullanmayı seçip seçmemeniz kişisel bir seçimdir. Bu bileşeni beğenilen veya beğenilmeyen listenize eklemenizi öneririz, böylece bir ürün bu bileşeni içerdiği her zaman bilgilendirilebilirsiniz.
Ne olduğu
—
Faydalar
—
Endişeler
—
Fonksiyonlar
- Hacim
CosIng verisi
- CosIng ID: 79028
- INCI: PTFE
- INN: Politefum; Polytef [USAN]
- CAS: 9002-84-0
- EC: -
Sık sorulan sorular
- PTFE nedir?
- PTFE, PFAS veya “Per- ve polifloroalkil maddelerin” bir şeklidir. Bu bileşen 1940'lardan beri ticari uygulamalarda kullanılmaktadır.Kozmetikte PTFE en yaygın olarak hacim arttırıcı maddeler olarak, tutarlılığı artırmak veya dokuyu iyileştirmek için kullanılır. PFAS bileşikleri, olası sağlık riskleri nedeniyle şu anda inceleme altındadır. Bu çoğunlukla bir tür PFAS nedeniyledir: PFOA. PFOA artık kozmetikte kullanılmamaktadır ve birçok ülkede oldukça kısıtlanmıştır. Günümüzde PFAS tıp alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle kateterler ve tıbbi implantlar gibi tıbbi ekipmanlarda önem…
- PTFE gözenek tıkar mı?
- PTFE gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
- PTFE mantar aknesi için uygun mu?
- Evet, PTFE mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
- PTFE hamilelikte kullanılabilir mi?
- PTFE hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- L'Oreal Hyaluron Expert Gece Kremi Maskesi Gecelik Maskeler · 5.0/5 (1)
- Natasha Denona Gündoğumu Paleti Göz farı · 5.0/5 (1)
- Maybelline Define-A-Lash Uzatıcı Maskara Maskara · 5.0/5 (1)
- Urban Decay Born To Run Göz Farı Paleti Göz farı · 5.0/5 (1)
- Urban Decay Naked2 Göz Farı Paleti Göz farı · 5.0/5 (1)
- Clinique Gelişmiş Kapatıcı Kapatıcılar · 5.0/5 (1)
- Benefit Cosmetics Rockateur Allık Pudrası Kızarıklıklar · 5.0/5 (1)
- La Roche-Posay Toleriane Göz Farı Paleti 02 Göz farı · 5.0/5 (1)
- Urban Decay Naked Smoky Göz Farı Paleti Göz farı · 5.0/5 (1)
- Natasha Denona Mini Glam Göz Farı Paleti Göz farı · 5.0/5 (1)
- Too Faced Tatlı Şeftali Göz Farı Paleti Göz farı · 3.5/5 (2)
- Avène Mineral Sıvı SPF 50+ Güneşten koruyucular · 1.0/5 (2)
Kaynaklar
- https://echa.europa.eu/hot-topics/perfluoroalkyl-chemicals-pfas
- Polytetrafluoroethylene – PubChem
- Overly Broad PFAS Restrictions Could Endanger Healthcare Quality and Cost - American Chemistry Council
- https://www.cir-safety.org/sites/default/files/fluoropolymers.pdf
- CosmeticsInfo.org is your source for information about cosmetics and personal care products
- PFAS Explained | US EPA
- https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-ingredients/and-polyfluoroalkyl-substances-pfas-cosmetics