PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Propilparaben

Propylparaben

%0 kullanıcı beğeniyor · 1.190 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Propilparaben bir koruyucudur ve antifungal ve antimikrobiyal özelliklere sahip bir parabendir. Bu bileşen doğal olarak bitkilerde ve böceklerde bulunabilir, ancak çoğu insan kullanımı için sentetik olarak üretilmiştir. Kozmetikte genellikle para-aminobenzoik asit ve propanol (bir alkol) reaksiyona sokularak oluşturulur. Bu bileşeni genellikle su bazlı ürünlerde bulabilirsiniz. Parabenler, hormon bozucu oldukları iddiası nedeniyle tartışmalara girmiştir. Çalışmalar çelişkili sonuçlar gösteriyor. Herhangi bir endişeniz varsa bir profesyonelle konuşmanızı öneririz. Propilparaben yaygın olarak gıda, ilaç ve kozmetikte bulunur.

Ne olduğu

  • Koruyucu
  • Paraben: Parabenler, raf ömrünü korumak ve ürünlerde bakteri üremesini önlemek için bir tür koruyucudur.

Faydalar

—

Endişeler

  • Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Mercan Resifleri İçin Kötü: Bileşenlerin parçacık boyutu da dahil olmak üzere bir ürünün resif güvenli olup olmadığını birçok faktör etkiler. Verilerimizin doğru olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu nedenle bir hata tespit ederseniz lütfen iletişime geçin.

Fonksiyonlar

  • Koruyucu
  • Parfümleme
Propilparaben kimyasal yapısı
C10H12O3

CosIng verisi

  • CosIng ID: 37312
  • INCI: PROPYLPARABEN
  • INN: propylparaben
  • CAS: 94-13-3
  • EC: 202-307-7

Sık sorulan sorular

Propilparaben nedir?
Propilparaben bir koruyucudur ve antifungal ve antimikrobiyal özelliklere sahip bir parabendir. Bu bileşen doğal olarak bitkilerde ve böceklerde bulunabilir, ancak çoğu insan kullanımı için sentetik olarak üretilmiştir. Kozmetikte genellikle para-aminobenzoik asit ve propanol (bir alkol) reaksiyona sokularak oluşturulur. Bu bileşeni genellikle su bazlı ürünlerde bulabilirsiniz. Parabenler, hormon bozucu oldukları iddiası nedeniyle tartışmalara girmiştir. Çalışmalar çelişkili sonuçlar gösteriyor. Herhangi bir endişeniz varsa bir profesyonelle konuşmanızı öneririz. Propilparaben yaygın olarak g…
Propilparaben hangi ciltlere uygun değil?
Propilparaben için bilinen endişeler: Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Mercan Resifleri İçin Kötü: Bileşenlerin parçacık boyutu da dahil olmak üzere bir ürünün resif güvenli olup olmadığını birçok faktör etkiler. Verilerimizin doğru olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu nedenle bir hata tespit ederseniz lütfen iletişime geçin..
Propilparaben gözenek tıkar mı?
Propilparaben gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Propilparaben mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Propilparaben mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Propilparaben hamilelikte kullanılabilir mi?
Propilparaben hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 1190 ürünü gör

Kaynaklar