PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Propilen Glikol

Propylene Glycol

%12 kullanıcı beğeniyor · 7.249 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Propilen Glikol kokusuz, renksiz bir sıvıdır. Nemlendirici olarak cildin nemi tutmasına yardımcı olur. Aynı zamanda aktif bileşenlerin verilmesine yardımcı olur. Bu bileşenin bir başka rolü, bir ürünün erimesini veya donmasını önlemektir. Propilen glikol ayrıca bir ürüne antimikrobiyal özellikler ekleyerek ürün ömrünü uzatır. Bu bileşen organik bir alkol olarak kabul edilir ve yaygın olarak hem kozmetiklere hem de gıdalara eklenir. Hassas cilde veya rahatsızlıklara sahip olanlar, bu bileşeni kullanırken döküntü geliştirebilir.

Ne olduğu

—

Faydalar

  • Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.

Endişeler

  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Nemlendirici
  • Cilt Bakımı
  • Çözücü
  • Viskozite Kontrolü
Propilen Glikol kimyasal yapısı
C3H8O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 37269
  • INCI: PROPYLENE GLYCOL
  • INN: propylene glycol
  • CAS: 57-55-6
  • EC: 200-338-0

Sık sorulan sorular

Propilen Glikol nedir?
Propilen Glikol kokusuz, renksiz bir sıvıdır. Nemlendirici olarak cildin nemi tutmasına yardımcı olur. Aynı zamanda aktif bileşenlerin verilmesine yardımcı olur. Bu bileşenin bir başka rolü, bir ürünün erimesini veya donmasını önlemektir. Propilen glikol ayrıca bir ürüne antimikrobiyal özellikler ekleyerek ürün ömrünü uzatır. Bu bileşen organik bir alkol olarak kabul edilir ve yaygın olarak hem kozmetiklere hem de gıdalara eklenir. Hassas cilde veya rahatsızlıklara sahip olanlar, bu bileşeni kullanırken döküntü geliştirebilir.
Propilen Glikol faydaları nelerdir?
Propilen Glikol şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları..
Propilen Glikol hangi ciltlere uygun değil?
Propilen Glikol için bilinen endişeler: Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
Propilen Glikol gözenek tıkar mı?
Propilen Glikol gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Propilen Glikol mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Propilen Glikol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Propilen Glikol hamilelikte kullanılabilir mi?
Propilen Glikol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 7249 ürünü gör

Kaynaklar