PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Fitik Asit

Phytic Acid

%75 kullanıcı beğeniyor · 681 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Fitik Asit yumuşak bir AHA ve antioksidandır. AHA'lar, ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olan kimyasal eksfoliyantlardır. Fitik Asit hafif ve hafif bir peeling etkisine sahiptir. Kimyasal yapı, laktik asit gibi bir AHA olarak sınıflandırılmasını sağlar. Bazı durumlarda, bir şelatlama maddesidir. Şelatlama maddeleri, metallerin suya bağlanmasını önlemeye yardımcı olarak bir üründeki bileşenlerin stabilize edilmesine yardımcı olur. Fitik asit hakkında ilginç bir gerçek, bir antinutrient olarak kabul edilmesidir. İnsanlar, fitik asidi uygun şekilde parçalamak ve sindirmek için gereken enzime sahip değildir. Yutulduğunda, fitik asit minerallere bağlanır ve emilmelerini önler. Diğer bazı popüler AHA'lar hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun: Laktik Asit Glikolik Asit Sitrik Asit Malik Asit

Ne olduğu

  • AHA: AHA'lar (veya Alfa Hidroksi Asitler) ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırır.

Faydalar

  • Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Parlatıcı

Endişeler

  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.

Fonksiyonlar

  • Şelatlama
Fitik Asit kimyasal yapısı
C6H18O24P6

CosIng verisi

  • CosIng ID: 36555
  • INCI: PHYTIC ACID
  • INN: fytic acid
  • CAS: 83-86-3
  • EC: 201-506-6

Sık sorulan sorular

Fitik Asit nedir?
Fitik Asit yumuşak bir AHA ve antioksidandır. AHA'lar, ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olan kimyasal eksfoliyantlardır. Fitik Asit hafif ve hafif bir peeling etkisine sahiptir. Kimyasal yapı, laktik asit gibi bir AHA olarak sınıflandırılmasını sağlar. Bazı durumlarda, bir şelatlama maddesidir. Şelatlama maddeleri, metallerin suya bağlanmasını önlemeye yardımcı olarak bir üründeki bileşenlerin stabilize edilmesine yardımcı olur. Fitik asit hakkında ilginç bir gerçek, bir antinutrient olarak kabul edilmesidir. İnsanlar, fitik asidi uygun şekilde parçalamak ve sindirmek için gereken…
Fitik Asit faydaları nelerdir?
Fitik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Parlatıcı.
Fitik Asit hangi ciltlere uygun değil?
Fitik Asit için bilinen endişeler: Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır..
Fitik Asit gözenek tıkar mı?
Fitik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Fitik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Fitik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Fitik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Fitik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 681 ürünü gör

Kaynaklar