PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Pantenol

Panthenol

%99 kullanıcı beğeniyor · 12.004 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Panthenol, cildi nemlendirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olan yaygın bir bileşendir. Cildimizde ve saçlarımızda doğal olarak bulunur. Pantenolün iki formu vardır: D ve L. D-panthenol ayrıca dekspantenol olarak da bilinir. Çoğu kozmetik, dekspantenol veya D ve L-pantenol karışımı kullanır. Panthenol, cildin katmanlarına daha derine inme kabiliyeti nedeniyle ünlüdür. Bu bileşenin kullanılmasının çok sayıda artısı vardır (ve eksileri yoktur): Cildi nemli tutun Tahrişi ve iltihabı yatıştırın Sağlıklı bir cilt bariyerini korumak, fibroblastlarda ve dokuda yara iyileşmesini destekler Saça nem ve parlaklık verir Hyaluronik asit gibi pantenol nemlendiricidir. Nemlendiriciler cildi nemli tutmak için büyük miktarda suyu bağlayabilir ve tutabilir. Bu bileşen yara iyileşmesi için iyi çalışır. Yaradaki dokuyu artırarak çalışır ve açık yaraların kapatılmasına yardımcı olur. Oksitlendikten sonra pantenol pantotenik aside dönüşür. Pantotenik asit tüm canlı hücrelerde bulunur. Bu bileşen ayrıca pro-vitamin B5 olarak da adlandırılır.

Ne olduğu

—

Faydalar

  • Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Kızarıklığı azaltır: Kesin bir cevap olmamasına rağmen kızarıklık ve tahriş çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sebepler fiziksel efordan güneşe maruz kalmaya, alerjilere veya Rosacea'ya kadar değişebilir.
  • Tahrişi Azaltır: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Cilt Bakımı
  • Antistatik
  • Saç Bakımı
Pantenol kimyasal yapısı
C9H19NO4

CosIng verisi

  • CosIng ID: 35839
  • INCI: PANTHENOL
  • INN: dexpanthenol
  • CAS: 81-13-0 / 16485-10-2
  • EC: 201-327-3 / 240-540-6

Sık sorulan sorular

Pantenol nedir?
Panthenol, cildi nemlendirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olan yaygın bir bileşendir. Cildimizde ve saçlarımızda doğal olarak bulunur. Pantenolün iki formu vardır: D ve L. D-panthenol ayrıca dekspantenol olarak da bilinir. Çoğu kozmetik, dekspantenol veya D ve L-pantenol karışımı kullanır. Panthenol, cildin katmanlarına daha derine inme kabiliyeti nedeniyle ünlüdür. Bu bileşenin kullanılmasının çok sayıda artısı vardır (ve eksileri yoktur): Cildi nemli tutun Tahrişi ve iltihabı yatıştırın Sağlıklı bir cilt bariyerini korumak, fibroblastlarda ve dokuda yara iyileşmesini destekler Saça nem ve par…
Pantenol faydaları nelerdir?
Pantenol şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Kızarıklığı azaltır: Kesin bir cevap olmamasına rağmen kızarıklık ve tahriş çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sebepler fiziksel efordan güneşe maruz kalmaya, alerjilere veya Rosacea'ya kadar değişebilir.; Tahrişi Azaltır: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
Pantenol gözenek tıkar mı?
Pantenol gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Pantenol mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Pantenol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Pantenol hamilelikte kullanılabilir mi?
Pantenol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 12003 ürünü gör

Kaynaklar