Oryza Sativa Özü
Oryza Sativa Extract
%45 kullanıcı beğeniyor · 783 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✓ Mantar aknesi için güvenli
- ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
- ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Oryza Sativa Özü, pirinç tanesi Oryza sativa'dan gelir. Pirinç özü yara iyileştirici, antioksidan, anti-enflamatuar ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Pirinç taneleri, E vitamini gibi yaşlanmaya yardımcı olabilecek çok sayıda antioksidan içerir. Antioksidanlar serbest radikal moleküllerini stabilize etmeye yardımcı olur. Kararsız serbest radikal molekülleri cilt hücrelerinize zarar verebilir ve yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir. 2002'de yapılan bir araştırma, pirincin yara iyileşme oranını artırmaya yardımcı olduğunu buldu. Aynı çalışma, pirinç banyoları aldıktan sonra hastalarda cilt bariyeri fonksiyonunda bir iyileşme buldu. Çok sayıda in-vitro çalışma, pirinç suyunun kollajen üretimini artırarak ve tirozinaz sürecini engelleyerek güneş hasarını azaltmaya yardımcı olduğunu bulmuştur. Uzun lafın kısası- tirozinaz melanin üretimini kontrol eden bir enzimdir. Vücudumuz hasara karşı korumak için UV radyasyonuna maruz kaldığında melanin (AKA bronzlaşma) üretmeye başlar. Pirinç suyunun bu işlemi kısmen engellediği bulunmuştur. Pirincin UV korumasına yardımcı olma yeteneği konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, son çalışmalar umut verici görünüyor. Pirincin neden nemlendirdiğini merak ediyor musunuz? Pirinçteki protein yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Yumuşatıcılar cildinizi nemli tutarak nemi hapsetmek için ciltte bir bariyer oluşturur. Bazı pirinç özleri hafif peeling özelliklerine sahip olabilir. Bunlar esas olarak Oryza Sativa (Pirinç) Kepek ve Oryza Sativa (Pirinç) Germ Tozu ile sınırlıdır. Bu pirinç ilk olarak 10.000 yıl önce Çin'de yetiştirildi. Asya'daki birçok kültür yüzyıllardır cilt ve saç üzerinde pirinç suyu kullanmıştır.
Ne olduğu
—
Faydalar
- Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.
- Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.
- Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.
Endişeler
—
Fonksiyonlar
- Emici
- Cilt Bakımı
- Aşındırıcı
- Hacim
- Saç Bakımı
CosIng verisi
- CosIng ID: 35754
- INCI: ORYZA SATIVA EXTRACT
- CAS: 90106-37-9
- EC: -
Sık sorulan sorular
- Oryza Sativa Özü nedir?
- Oryza Sativa Özü, pirinç tanesi Oryza sativa'dan gelir. Pirinç özü yara iyileştirici, antioksidan, anti-enflamatuar ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Pirinç taneleri, E vitamini gibi yaşlanmaya yardımcı olabilecek çok sayıda antioksidan içerir. Antioksidanlar serbest radikal moleküllerini stabilize etmeye yardımcı olur. Kararsız serbest radikal molekülleri cilt hücrelerinize zarar verebilir ve yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir. 2002'de yapılan bir araştırma, pirincin yara iyileşme oranını artırmaya yardımcı olduğunu buldu. Aynı çalışma, pirinç banyoları aldıktan sonra hastalarda cilt…
- Oryza Sativa Özü faydaları nelerdir?
- Oryza Sativa Özü şu faydalarla ilişkilendirilir: Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.; Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
- Oryza Sativa Özü gözenek tıkar mı?
- Oryza Sativa Özü gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
- Oryza Sativa Özü mantar aknesi için uygun mu?
- Evet, Oryza Sativa Özü mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
- Oryza Sativa Özü hamilelikte kullanılabilir mi?
- Oryza Sativa Özü hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- TTO THERMAL TTO Thermal Deniz Yosunu & Pirinç Özlü El Kremi | Canlandırıcı Bakım & Yoğun Nem 50 ml El Kremi
- COSRX Üstün Besleyici Pirinç Gecelik Spa Maskesi Gecelik Maskeler · 3.5/5 (11)
- APLB Glutatyon Niasinamid Yüz Kremi Genel Nemlendiriciler · 5.0/5 (2)
- I'm from Rice Glow Soyma Maskesi Yıkama Maskeleri · 3.5/5 (2)
- Burt's Bees Hassas Yüz Temizleyici Yüz Temizleyiciler · 1.0/5 (2)
- Eminence Organics Taş Mahsulü Nemlendirici Sis Tonerler · 5.0/5 (1)
- May Coop Vine Expert Serum “Yaşlanma Karşıtı” Serumlar · 5.0/5 (1)
- JVN Revive Rapid Repair Bond Parlatıcısı Saç Maskeleri · 5.0/5 (1)
- Juice To Cleanse Tahıl Suyu Temizleme Yağı Makyaj Temizleyiciler · 5.0/5 (1)
- Rael Miracle Clear Retinol Çene Maskesi Bariyer Kremi Genel Nemlendiriciler · 5.0/5 (1)
- B. Skincare Yumuşatıcı Göz Kremi Göz Nemlendiricileri · 5.0/5 (1)
- Hsgn %1 Bakuchiol & Aquaporin Aktivatör Göz Kremi Göz Nemlendiricileri · 5.0/5 (1)
Kaynaklar
- Effect of rice starch as a bath additive on the barrier function of healthy but SLS-damaged skin and skin of atopic patients
- Dermatological uses of rice products: Trend or true?
- https://www.cosmeticsinfo.org/ingredients/oryza-sativa-rice-extract/
- https://www.mdpi.com/2079-9284/5/2/26
- Skin ageing: natural weapons and strategies
- Momilactones A, B, and Tricin in Rice Grain and By-Products are Potential Skin Aging Inhibitors
- Evaluating the effect of rice (Oryza sativa L.: SRNC05053-6-2) crude extract on psoriasis using in vitro and in vivo models
- Evaluating the Antioxidants, Whitening and Antiaging Properties of Rice Protein Hydrolysates
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1658077X15000168