Oleyl Alkol
Oleyl Alcohol
%4 kullanıcı beğeniyor · 142 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✓ Mantar aknesi için güvenli
- ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
- ✕ Parfüm / koku bileşeni
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✓ Tahriş riski 2/5
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Oleyl Alkol, oleik asitten yapılan bir tür yağ alkolüdür. Yağ Alkolleri çoğunlukla yumuşatıcı olarak veya bir ürünü kalınlaştırmak için kullanılır. Genellikle doğal yağ ve yağlardan elde edilirler ve bu nedenle çözücü alkollerle aynı kurutma veya tahriş edici etkiye sahip değildirler.
Ne olduğu
- Koku: Kokular, cilt bakımınızdaki kötü kokuları nötralize eden veya bir ürünün güzel kokmasını sağlamak için kullanılan bileşenlerdir. Kokular 3 formda gelir: sentetik, doğal veya uçucu yağlar.
- Yağlı Alkol: Yağ alkolleri hassas cilde sahip olanlarda çatlaklara ve/veya tıkanmış gözeneklere neden olabilir.
Faydalar
—
Endişeler
- Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
Fonksiyonlar
- Yumuşatıcı
- Maskeleme
- Parfümleme
- Çözücü
- Viskozite Kontrolü
CosIng verisi
- CosIng ID: 78022
- INCI: OLEYL ALCOHOL
- INN: oleyl alcohol
- CAS: 143-28-2 / 593-47-5
- EC: 205-597-3 / 209-791-9
Sık sorulan sorular
- Oleyl Alkol nedir?
- Oleyl Alkol, oleik asitten yapılan bir tür yağ alkolüdür. Yağ Alkolleri çoğunlukla yumuşatıcı olarak veya bir ürünü kalınlaştırmak için kullanılır. Genellikle doğal yağ ve yağlardan elde edilirler ve bu nedenle çözücü alkollerle aynı kurutma veya tahriş edici etkiye sahip değildirler.
- Oleyl Alkol hangi ciltlere uygun değil?
- Oleyl Alkol için bilinen endişeler: Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler..
- Oleyl Alkol gözenek tıkar mı?
- Evet, Oleyl Alkol gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
- Oleyl Alkol mantar aknesi için uygun mu?
- Evet, Oleyl Alkol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
- Oleyl Alkol hamilelikte kullanılabilir mi?
- Oleyl Alkol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- heimish Glow Makyaj Sabitleyici Sprey ve Tozların Ayarlanması · 5.0/5 (1)
- heimish Glow Cheek Allık Kızarıklıklar · 5.0/5 (1)
- Schaebens Mükemmel Cilt Konsantrasyonu Ampuller · 5.0/5 (1)
- Barry M Cosmetics That's Swell XXL - Aşırı Dudak Dolgunlaştırıcı Parlatıcı #Diamond Dudak Parlatıcıları · 5.0/5 (1)
- Bioderma Düğüm K Emülsiyonu Emülsiyonlar · 5.0/5 (1)
- Bausch Health Pimekrolimus Kremi% 1 Reçete · 5.0/5 (1)
- KORRES Black Pine 3D Uyku Yağı Yağlar · 5.0/5 (1)
- Essentiq Saç Kremi Sakinleştirici ve Onarıcı Saç Modelleri · 5.0/5 (1)
- ZO Skin Health Radikal Gece Onarımı Yüz Bakımları · 5.0/5 (1)
- Curl Keeper Termal Savunma Isı Koruyucular · 5.0/5 (1)
- heimish Kadife Toz Paktı Sprey ve Tozların Ayarlanması · 5.0/5 (1)
- Decorte AQ Absolute Parlatıcı Krem Genel Nemlendiriciler · 5.0/5 (1)