PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Niasinamid

Niacinamide

%95 kullanıcı beğeniyor · 9.765 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Niasinamid, birçok faydası nedeniyle yıldız bir bileşen olarak ortaya çıkmıştır. İltihabı azaltarak sivilceyi tedavi ettiği bilinmektedir. Ayrıca seramid bariyerinin büyümesini teşvik ederek koyu lekelerin solmasına ve cildin güçlendirilmesine yardımcı olur. Diğer faydalar arasında kırışıklıkları yumuşatmak ve kızarıklığı en aza indirmek yer alır. Üstteki kiraz mı? Niasinamid ayrıca cildi sıkı tutan bir protein olan keratin oluşturmaya yardımcı olabilir. Niasinamid rutininize dahil ederken, konsantrasyon miktarlarına dikkat edin. Tipik olarak,% 5 niasinamid, koyu lekelerin solması gibi faydalar sağlar. Bununla birlikte, hassas cildiniz varsa, daha küçük bir konsantrasyonla başlamak daha iyidir. Niyasinamid, faydaları artırmak için diğer bileşenlerle karıştırılabilir. Örneğin, akne tedavisinde bakır, folik asit ve çinko ile kullanıldığında etkili olduğu gösterilmiştir.

Ne olduğu

  • Niasinamid: Niasinamid, birçok cilt onarım sürecinde bulunan bir B3 Vitamini şeklidir. Cildinizin doğal bariyerini artırmaya ve seramid seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir.

Faydalar

  • Akne Savaşçısı
  • Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Kızarıklığı azaltır: Kesin bir cevap olmamasına rağmen kızarıklık ve tahriş çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sebepler fiziksel efordan güneşe maruz kalmaya, alerjilere veya Rosacea'ya kadar değişebilir.
  • Parlatıcı
  • Tahrişi Azaltır: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.
  • Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.
  • Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.
  • Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Pürüzsüzleştirici
Niasinamid kimyasal yapısı
C6H6N2O

CosIng verisi

  • CosIng ID: 35499
  • INCI: NIACINAMIDE
  • INN: nicotinamide
  • CAS: 98-92-0
  • EC: 202-713-4

Sık sorulan sorular

Niasinamid nedir?
Niasinamid, birçok faydası nedeniyle yıldız bir bileşen olarak ortaya çıkmıştır. İltihabı azaltarak sivilceyi tedavi ettiği bilinmektedir. Ayrıca seramid bariyerinin büyümesini teşvik ederek koyu lekelerin solmasına ve cildin güçlendirilmesine yardımcı olur. Diğer faydalar arasında kırışıklıkları yumuşatmak ve kızarıklığı en aza indirmek yer alır. Üstteki kiraz mı? Niasinamid ayrıca cildi sıkı tutan bir protein olan keratin oluşturmaya yardımcı olabilir. Niasinamid rutininize dahil ederken, konsantrasyon miktarlarına dikkat edin. Tipik olarak,% 5 niasinamid, koyu lekelerin solması gibi faydal…
Niasinamid faydaları nelerdir?
Niasinamid şu faydalarla ilişkilendirilir: Akne Savaşçısı; Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Kızarıklığı azaltır: Kesin bir cevap olmamasına rağmen kızarıklık ve tahriş çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sebepler fiziksel efordan güneşe maruz kalmaya, alerjilere veya Rosacea'ya kadar değişebilir.; Parlatıcı; Tahrişi Azaltır: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.; Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.; Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.; Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Niasinamid gözenek tıkar mı?
Niasinamid gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Niasinamid mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Niasinamid mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Niasinamid hamilelikte kullanılabilir mi?
Niasinamid hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 9765 ürünü gör

Kaynaklar