PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Miristik Asit

Myristic Acid

%3 kullanıcı beğeniyor · 1.241 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Miristik Asit doymuş bir yağ asididir. Doğal olarak süt yağında bulunur. Diğer kaynaklar arasında hurma yağı, hindistancevizi yağı ve tereyağı yağı bulunur. Miristik Asit bir emülgatör ve temizleyicidir. Bir emülsifer olarak, bileşenlerin ayrılmasını önleyerek bir ürünü stabilize eder. Miristik Asit, yüzey aktif madde görevi görerek cildinizin temizlenmesine yardımcı olur. Kolayca durulanması için cildinizde yağ ve kir toplama eğilimindedir. 2021'de yapılan bir çalışma, Miristik Asitin anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğunu buldu.

Ne olduğu

—

Faydalar

—

Endişeler

  • Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Temizlik
  • Emülsifiye edici
  • Parfümleme
Miristik Asit kimyasal yapısı
C14H28O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 35442
  • INCI: MYRISTIC ACID
  • CAS: 544-63-8
  • EC: 208-875-2

Sık sorulan sorular

Miristik Asit nedir?
Miristik Asit doymuş bir yağ asididir. Doğal olarak süt yağında bulunur. Diğer kaynaklar arasında hurma yağı, hindistancevizi yağı ve tereyağı yağı bulunur. Miristik Asit bir emülgatör ve temizleyicidir. Bir emülsifer olarak, bileşenlerin ayrılmasını önleyerek bir ürünü stabilize eder. Miristik Asit, yüzey aktif madde görevi görerek cildinizin temizlenmesine yardımcı olur. Kolayca durulanması için cildinizde yağ ve kir toplama eğilimindedir. 2021'de yapılan bir çalışma, Miristik Asitin anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğunu buldu.
Miristik Asit hangi ciltlere uygun değil?
Miristik Asit için bilinen endişeler: Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Miristik Asit gözenek tıkar mı?
Evet, Miristik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
Miristik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Miristik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Miristik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Miristik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 1241 ürünü gör

Kaynaklar