Linoleik Asit
Linoleic Acid
%41 kullanıcı beğeniyor · 798 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
- ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
- ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Linoleik Asit, F Vitamini ve bir yağ asididir. Yumuşatıcıdır ve dokuyu kalınlaştırmaya yardımcı olur. Linoleik asit cildi nemlendirmeye ve cildin bariyerini beslemeye yardımcı olur. Derinin üst tabakası veya epidermis, doğal olarak yüksek miktarda linoleik asit içerir. Vücudunuz seramidler ve prostaglandinler oluşturmak için linoleik asit kullanır. Seramidler cildinizin bariyerini dolgun ve sıkı tutar. Prosaglandinler iltihabı ve iyileşmeyi kontrol etmeye yardımcı olur. Bu, linoleik asidi iltihabı azaltmak, cildi nemlendirmek ve cildi sıkılaştırmak için etkili hale getirir. Bir yan etki UV hasarına ve serbest radikallere karşı ekstra koruma içerebilir. Bu, cilt bariyerini güçlendiren linoleik asit nedeniyledir. Düşük linoleik asit seviyeleri de akne eğilimli cilt ile ilişkilidir. Sebumu yumuşak tutarak gözeneklerin tıkanmasını önler. Linoleik asit, fındık, ayçiçek yağı, mısır yağı ve soya fasulyesi yağı gibi yaygın gıdalarda bulunur. Bu bileşen Malassezia foliküliti veya mantar sivilcesi güvenli olmayabilir.
Ne olduğu
—
Faydalar
- Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
Endişeler
- Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
- Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
- Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.
Fonksiyonlar
- Temizlik
- Yumuşatıcı
- Cilt Bakımı
- Antistatik
- Saç Bakımı
- Yüzey aktif madde
CosIng verisi
- CosIng ID: 77323
- INCI: LINOLEIC ACID
- CAS: 60-33-3 (CIS)
- EC: 200-470-9 (CIS)
Sık sorulan sorular
- Linoleik Asit nedir?
- Linoleik Asit, F Vitamini ve bir yağ asididir. Yumuşatıcıdır ve dokuyu kalınlaştırmaya yardımcı olur. Linoleik asit cildi nemlendirmeye ve cildin bariyerini beslemeye yardımcı olur. Derinin üst tabakası veya epidermis, doğal olarak yüksek miktarda linoleik asit içerir. Vücudunuz seramidler ve prostaglandinler oluşturmak için linoleik asit kullanır. Seramidler cildinizin bariyerini dolgun ve sıkı tutar. Prosaglandinler iltihabı ve iyileşmeyi kontrol etmeye yardımcı olur. Bu, linoleik asidi iltihabı azaltmak, cildi nemlendirmek ve cildi sıkılaştırmak için etkili hale getirir. Bir yan etki UV ha…
- Linoleik Asit faydaları nelerdir?
- Linoleik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları..
- Linoleik Asit hangi ciltlere uygun değil?
- Linoleik Asit için bilinen endişeler: Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
- Linoleik Asit gözenek tıkar mı?
- Evet, Linoleik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
- Linoleik Asit mantar aknesi için uygun mu?
- Hayır, Linoleik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
- Linoleik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
- Linoleik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- Misbahçe Stardust Vitamin İçerikli Işıltılı Saç ve Vücut Yağı Vanilya 30 mL Saç Yağları
- Misbahçe Golden Hour Vitamin İçerikli Işıltılı Saç ve Vücut Yağı Vanilya 30 mL Saç Yağları
- Misbahçe Sloane Ranger Vitamin İçerikli Işıltılı Saç & Vücut Yağı Vanilya 30 mL Saç Yağları
- Redist Redist Dökülme Karşıtı Şampuan Şampuanlar
- Misbahçe Pink Tangerine Vitamin İçerikli Işıltılı Saç & Vücut Yağı Vanilya 30 mL Saç Yağları
- Estée Lauder NightWear Plus Nemlendirici Antioksidan Gece Detoks Kremi Gece Nemlendiricileri · 3.3/5 (3)
- Some By Mi V10 Hyal Hydra Kapsül Güneş Koruyucu SPF 50+ PA++++ Güneşten koruyucular · 2.0/5 (2)
- 111Skin Göksel Siyah Elmas Serumu Serumlar · 5.0/5 (1)
- Saturday Skin Yuzu C Vitamini Dudak Maskesi Dudak Maskeleri · 5.0/5 (1)
- Glo Skin Beauty Firm + Repair Bio Renew EGF Kremi Genel Nemlendiriciler · 5.0/5 (1)
- Openface Yüksek Kültür Genel Nemlendiriciler · 5.0/5 (1)
- TONYMOLY Sıkılaştırıcı Ampul Ampuller · 5.0/5 (1)