PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Linalool

%2 kullanıcı beğeniyor · 9.272 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✕ Parfüm / koku bileşeni
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Tahriş riski 5/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Linalool bir kokudur ve ürünlere koku eklemeye yardımcı olur. Tarçın, nane, narenciye ve lavanta gibi yaygın bitkilerden elde edilir. Limonen gibi, bu bileşen havaya maruz kaldığında oksitlenir. Oksitlenmiş linalool alerjiye ve cilt hassasiyetine neden olabilir. Bu bileşen çiçekli, baharatlı tropikal ve narenciye benzeri bir kokuya sahiptir.

Ne olduğu

  • Koku: Kokular, cilt bakımınızdaki kötü kokuları nötralize eden veya bir ürünün güzel kokmasını sağlamak için kullanılan bileşenlerdir. Kokular 3 formda gelir: sentetik, doğal veya uçucu yağlar.
  • AB Alerjen: Avrupa Birliği'nin Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009'dan en çok bilinen alerjik maddelerin listesi.

Faydalar

—

Endişeler

  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.
  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Parfümleme
  • Deodorant
Linalool kimyasal yapısı
C10H18O

CosIng verisi

  • CosIng ID: 35016
  • INCI: LINALOOL
  • CAS: 78-70-6
  • EC: 201-134-4

Sık sorulan sorular

Linalool nedir?
Linalool bir kokudur ve ürünlere koku eklemeye yardımcı olur. Tarçın, nane, narenciye ve lavanta gibi yaygın bitkilerden elde edilir. Limonen gibi, bu bileşen havaya maruz kaldığında oksitlenir. Oksitlenmiş linalool alerjiye ve cilt hassasiyetine neden olabilir. Bu bileşen çiçekli, baharatlı tropikal ve narenciye benzeri bir kokuya sahiptir.
Linalool hangi ciltlere uygun değil?
Linalool için bilinen endişeler: Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.; Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
Linalool gözenek tıkar mı?
Linalool gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Linalool mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Linalool mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Linalool hamilelikte kullanılabilir mi?
Linalool hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 9272 ürünü gör

Kaynaklar