Lavandula Angustifolia Özü
Lavandula Angustifolia Extract
%18 kullanıcı beğeniyor · 356 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✓ Mantar aknesi için güvenli
- ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
- ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✕ Tahriş riski 3/5
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Lavandula Angustifolia Özü lavanta çiçeğinden gelir. Lavandula Angustifolia, İngiliz Lavantası olarak bilinir ve Fransa'nın Provence kentinde mor tarlalar yaratmasıyla ünlüdür. Lavandula Angustifolia Ekstresi, prostanoidleri ve histamin içeriği nedeniyle anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Lavanta ayrıca flavonoidler ve fenolik asitler (ferulik asit gibi), güçlü antioksidanlar içerir. Lavanta özü bir kokuya sahip olabilir. Bilinen bir alerjen olan linalool içerir. Bununla birlikte, lavanta özü, lavanta esansiyel yağından daha az linalool içerir.
Ne olduğu
- AB Alerjen: Avrupa Birliği'nin Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009'dan en çok bilinen alerjik maddelerin listesi.
Faydalar
—
Endişeler
- Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.
Fonksiyonlar
- Cilt Bakımı
CosIng verisi
- CosIng ID: 77149
- INCI: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA EXTRACT
- CAS: 90063-37-9
- EC: 289-995-2
Sık sorulan sorular
- Lavandula Angustifolia Özü nedir?
- Lavandula Angustifolia Özü lavanta çiçeğinden gelir. Lavandula Angustifolia, İngiliz Lavantası olarak bilinir ve Fransa'nın Provence kentinde mor tarlalar yaratmasıyla ünlüdür. Lavandula Angustifolia Ekstresi, prostanoidleri ve histamin içeriği nedeniyle anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Lavanta ayrıca flavonoidler ve fenolik asitler (ferulik asit gibi), güçlü antioksidanlar içerir. Lavanta özü bir kokuya sahip olabilir. Bilinen bir alerjen olan linalool içerir. Bununla birlikte, lavanta özü, lavanta esansiyel yağından daha az linalool içerir.
- Lavandula Angustifolia Özü hangi ciltlere uygun değil?
- Lavandula Angustifolia Özü için bilinen endişeler: Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
- Lavandula Angustifolia Özü gözenek tıkar mı?
- Lavandula Angustifolia Özü gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
- Lavandula Angustifolia Özü mantar aknesi için uygun mu?
- Evet, Lavandula Angustifolia Özü mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
- Lavandula Angustifolia Özü hamilelikte kullanılabilir mi?
- Lavandula Angustifolia Özü hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- NIOPRIA Dökülme Karşıtı Dolgunlaştırıcı Şampuan Şampuanlar
- NIOPRIA 90’s Blowout Yoğun Hacim Veren Köpük Diğer Saç Bakımı
- Estée Lauder İdealist Gözenek Azaltıcı Cilt Arındırıcı Serumlar · 4.5/5 (2)
- Simplicite Tek Adımlı Peeling Temizleyici Yüz Temizleyiciler · 5.0/5 (1)
- Earth Science Naturals Ceramide Care Hacim Verici Şampuan Şampuanlar · 5.0/5 (1)
- J's Derma Acnetrix Kontrol AC Serum Niasinamid+Çinko PCA Serumlar · 5.0/5 (1)
- Pacifica Lavender Moon Vücut Peelingi Vücut Fırçaları · 5.0/5 (1)
- PURITO Bakuchiol Timeless Bloom Canlandırıcı Serum Serumlar · 5.0/5 (1)
- Earth Banyo Roma Muhteşem Yasemin Banyo Tuzu Diğer Banyo ve Vücut · 5.0/5 (1)
- the klog Günlük Koruyucu Yüz Sisi Yüz Bakımları · 5.0/5 (1)
- La Prairie Cilt Havyar Kapatıcı Fondöten Güneş Koruyucu SPF 15 Vakıflar · 5.0/5 (1)
- Trader Joe's Çay Ağacı Tingle Şampuanı Şampuanlar · 5.0/5 (1)
Kaynaklar
- RETRACTED: Lavandula angustifolia biological characteristics: An in vitro study
- Aroma Characteristics of Lavender Extract and Essential Oil from Lavandula angustifolia Mill
- https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874103002344
- Antioxidant capacity and total phenolic contents of oregano (Origanum vulgare), lavender (Lavandula angustifolia) and lemon balm (Melissa officinalis) from Romania