PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Laktobiyonik Asit

Lactobionic Acid

%93 kullanıcı beğeniyor · 270 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Laktobiyonik Asit bir PHA'dır. PHA'lar AHAS'ın nazik kuzenleridir. AHA'lar gibi, cildin üst tabakasını pul pul dökerler. Laktobiyonik asit ayrıca önemli antioksidan aktivite sergiler. PHA'lar, daha büyük yapıları nedeniyle AHA'lardan daha yumuşaktır. Bu, AHA'lar kadar derine nüfuz etmedikleri ve ölü hücreleri eritmelerinin daha uzun zaman aldığı anlamına gelir. Çalışmalar PHA'nın çok fazla tahrişe neden olmadığını gösteriyor. Ölü cilt hücrelerini çıkararak, PHA'lar cildi daha parlak ve eşit dokulu bırakır.

Ne olduğu

  • PHA: PHA'lar genellikle AHAS/BHA'lardan daha az tahriş edicidir. Ölü cilt hücrelerini pul pul dökmeye yardımcı olurlar ve nemlendirici görevi görürler.

Faydalar

  • Parlatıcı
  • Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.
  • Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Tamponlama
Laktobiyonik Asit kimyasal yapısı
C12H22O12

CosIng verisi

  • CosIng ID: 58024
  • INCI: LACTOBIONIC ACID
  • CAS: 96-82-2
  • EC: 202-538-3

Sık sorulan sorular

Laktobiyonik Asit nedir?
Laktobiyonik Asit bir PHA'dır. PHA'lar AHAS'ın nazik kuzenleridir. AHA'lar gibi, cildin üst tabakasını pul pul dökerler. Laktobiyonik asit ayrıca önemli antioksidan aktivite sergiler. PHA'lar, daha büyük yapıları nedeniyle AHA'lardan daha yumuşaktır. Bu, AHA'lar kadar derine nüfuz etmedikleri ve ölü hücreleri eritmelerinin daha uzun zaman aldığı anlamına gelir. Çalışmalar PHA'nın çok fazla tahrişe neden olmadığını gösteriyor. Ölü cilt hücrelerini çıkararak, PHA'lar cildi daha parlak ve eşit dokulu bırakır.
Laktobiyonik Asit faydaları nelerdir?
Laktobiyonik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Parlatıcı; Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.; Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Laktobiyonik Asit gözenek tıkar mı?
Laktobiyonik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Laktobiyonik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Laktobiyonik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Laktobiyonik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Laktobiyonik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 270 ürünü gör

Kaynaklar