PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Laktik asit

Lactic Acid

%96 kullanıcı beğeniyor · 4.784 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Laktik Asit, sütten elde edilen bir karbonhidrat olan laktozun fermente edilmesinden elde edilen bir AHA'dır. Eski ve ölü cilt hücrelerinin üst tabakasını temizler ve hücre dönüşümünü artırmaya yardımcı olur. Laktik Asitin faydaları, büyük gözenekleri azaltmaya ve yaşlanmanın etkilerini azaltmaya yardımcı olabilmesidir. Bazı potansiyel dezavantajlar kuru ciltler için kötü olabilir, tahrişe neden olabilir, egzamayı kötüleştirir ve rosaceayı kötüleştirir. Sadece cildin pul pul dökülmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildin bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Uygulandığında laktik asit cildin seramid oluşturmasına yardımcı olur. Laktik asit, sütte bulunan bir karbonhidrat olan laktozun fermantasyonundan gelen reçetesiz satılan bir kimyasal eksfoliyanttır. Efsaneye göre Kleopatra kırışıklıkları azaltmak için ekşi sütte yıkanırdı. Diğer bazı popüler AHA'lar hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun: Glikolik Asit Sitrik Asit Malik Asit

Ne olduğu

  • AHA: AHA'lar (veya Alfa Hidroksi Asitler) ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırır.

Faydalar

  • Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Parlatıcı
  • Doku için iyi: Dokulu cildin en yaygın nedeni ölü cilt hücrelerinin birikmesidir. Dokulu ciltten kurtulmanın en kolay yolu peeling yapmak ve cildinize uygun besinleri vermektir.
  • Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.
  • Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.
  • Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Nemlendirici
  • Cilt Bakımı
  • Tamponlama
Laktik asit kimyasal yapısı
C3H6O3

CosIng verisi

  • CosIng ID: 34809
  • INCI: LACTIC ACID
  • INN: lactic acid
  • CAS: 50-21-5
  • EC: 200-018-0

Sık sorulan sorular

Laktik asit nedir?
Laktik Asit, sütten elde edilen bir karbonhidrat olan laktozun fermente edilmesinden elde edilen bir AHA'dır. Eski ve ölü cilt hücrelerinin üst tabakasını temizler ve hücre dönüşümünü artırmaya yardımcı olur. Laktik Asitin faydaları, büyük gözenekleri azaltmaya ve yaşlanmanın etkilerini azaltmaya yardımcı olabilmesidir. Bazı potansiyel dezavantajlar kuru ciltler için kötü olabilir, tahrişe neden olabilir, egzamayı kötüleştirir ve rosaceayı kötüleştirir. Sadece cildin pul pul dökülmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildin bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Uygulandığında laktik…
Laktik asit faydaları nelerdir?
Laktik asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Yağlı Ciltler İçin İyi: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Parlatıcı; Doku için iyi: Dokulu cildin en yaygın nedeni ölü cilt hücrelerinin birikmesidir. Dokulu ciltten kurtulmanın en kolay yolu peeling yapmak ve cildinize uygun besinleri vermektir.; Büyük Gözenekleri Azaltır: Gözenekler ciltte ter ve yağ çıkaran küçük açıklıklardır. Aşırı sebum üretimi, akne, güneş hasarı ve gözenek tıkayan bileşenler kullanılarak büyüyebilirler.; Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.; Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Laktik asit hangi ciltlere uygun değil?
Laktik asit için bilinen endişeler: Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
Laktik asit gözenek tıkar mı?
Laktik asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Laktik asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Laktik asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Laktik asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Laktik asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 4784 ürünü gör

Kaynaklar