PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Kojik Asit

Kojic Acid

%93 kullanıcı beğeniyor · 218 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Kojik asit mantarlardan gelir ve ayrıca fermente gıdalardan da olabilir. Cilt tonunu eşitlemeye ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bu bileşen, cildin koyulaşma sürecini başlatan bir enzim olan tirozini bloke ederek çalışır. Kojik Asit antifungaldir ve sıklıkla mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Ek olarak, antimikrobiyal özellikleri ile bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir. Bu sivilce tedavisine de yardımcı olabilir. Benzer bir bileşen arbutindir.

Ne olduğu

  • Antioksidanlar: Antioksidanlar oksidasyonu veya hücre hasarına yol açan ve yaşlanma belirtilerini düzelttiği, cilt tonunu aydınlatdığı ve bazı antioksidanların kolajeni uyarmaya yardımcı olduğu bulunan kimyasal bir reaksiyonu engeller.

Faydalar

  • Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Antioksidanlar
Kojik Asit kimyasal yapısı
C6H6O4

CosIng verisi

  • CosIng ID: 34801
  • INCI: KOJIC ACID
  • CAS: 501-30-4
  • EC: 207-922-4

Sık sorulan sorular

Kojik Asit nedir?
Kojik asit mantarlardan gelir ve ayrıca fermente gıdalardan da olabilir. Cilt tonunu eşitlemeye ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bu bileşen, cildin koyulaşma sürecini başlatan bir enzim olan tirozini bloke ederek çalışır. Kojik Asit antifungaldir ve sıklıkla mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Ek olarak, antimikrobiyal özellikleri ile bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir. Bu sivilce tedavisine de yardımcı olabilir. Benzer bir bileşen arbutindir.
Kojik Asit faydaları nelerdir?
Kojik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Kojik Asit gözenek tıkar mı?
Kojik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Kojik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Kojik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Kojik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Kojik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 218 ürünü gör

Kaynaklar