PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

İzostearik Asit

Isostearic Acid

%3 kullanıcı beğeniyor · 623 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

İzostearik asit doymuş bir yağ asididir. Yapısı onu harika bir yüzey aktif madde yapar. Yüzey aktif maddeler iki sıvı arasındaki yüzey gerilimini azaltmaya yardımcı olur. Bu özellik aynı zamanda etkili bir emülgatör yapar. Emülgatörler, bir üründe suların ve yağların ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. İzostearik Asit, oleik asitten oluşturulur. Bu bileşen Malassezia foliküliti veya mantar sivilcesi güvenli olmayabilir.

Ne olduğu

—

Faydalar

—

Endişeler

  • Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Temizlik
  • Emülsifiye edici
  • Bağlama
  • Yüzey aktif madde
İzostearik Asit kimyasal yapısı
C18H36O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 77840
  • INCI: ISOSTEARIC ACID
  • CAS: 30399-84-9 / 2724-58-5
  • EC: 250-178-0

Sık sorulan sorular

İzostearik Asit nedir?
İzostearik asit doymuş bir yağ asididir. Yapısı onu harika bir yüzey aktif madde yapar. Yüzey aktif maddeler iki sıvı arasındaki yüzey gerilimini azaltmaya yardımcı olur. Bu özellik aynı zamanda etkili bir emülgatör yapar. Emülgatörler, bir üründe suların ve yağların ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. İzostearik Asit, oleik asitten oluşturulur. Bu bileşen Malassezia foliküliti veya mantar sivilcesi güvenli olmayabilir.
İzostearik Asit hangi ciltlere uygun değil?
İzostearik Asit için bilinen endişeler: Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
İzostearik Asit gözenek tıkar mı?
Evet, İzostearik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
İzostearik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, İzostearik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
İzostearik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
İzostearik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 623 ürünü gör

Kaynaklar