PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

İzopropil Alkol

Isopropyl Alcohol

%1 kullanıcı beğeniyor · 1.344 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✕ Kurutucu alkol
  • ✕ Tahriş riski 5/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

İzopropil Alkol daha yaygın olarak ovalama alkolü olarak bilinir. En yaygın olarak bir çözücü olarak kullanılır, yani diğer bileşenlerin çözünmesine yardımcı olur. Bu bileşen büzücü bir alkoldür. Büzücü alkoller, yüksek miktarlarda cildinizin doğal yağlarını çıkarabileceğinden cildi tahriş edebilir. Diğer büzücü alkol türleri şunları içerir:: Etil Alkol veya etanol Benzil Alkol ABD merkezli Ulusal Rosacea Derneği"ne göre, bileşenlerin üst yarısında bu alkollerin bulunduğu ürünlere dikkat etmelisiniz. Her tür dezenfektan ürün, bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olmak için yüksek miktarda alkol içerecektir.

Ne olduğu

  • Alkol: Bazı sert alkol türleri, uzun süreli kullanımla cildinizin doğal bariyerini parçalayabilir.

Faydalar

—

Endişeler

  • Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.
  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Çözücü
  • Köpük önleyici
  • Parfümleme
  • Viskozite Kontrolü
İzopropil Alkol kimyasal yapısı
C3H8O

CosIng verisi

  • CosIng ID: 34680
  • INCI: ISOPROPYL ALCOHOL
  • INN: isopropyl alcohol
  • CAS: 67-63-0
  • EC: 200-661-7

Sık sorulan sorular

İzopropil Alkol nedir?
İzopropil Alkol daha yaygın olarak ovalama alkolü olarak bilinir. En yaygın olarak bir çözücü olarak kullanılır, yani diğer bileşenlerin çözünmesine yardımcı olur. Bu bileşen büzücü bir alkoldür. Büzücü alkoller, yüksek miktarlarda cildinizin doğal yağlarını çıkarabileceğinden cildi tahriş edebilir. Diğer büzücü alkol türleri şunları içerir:: Etil Alkol veya etanol Benzil Alkol ABD merkezli Ulusal Rosacea Derneği"ne göre, bileşenlerin üst yarısında bu alkollerin bulunduğu ürünlere dikkat etmelisiniz. Her tür dezenfektan ürün, bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olmak için yüksek miktarda…
İzopropil Alkol hangi ciltlere uygun değil?
İzopropil Alkol için bilinen endişeler: Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.; Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
İzopropil Alkol gözenek tıkar mı?
İzopropil Alkol gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
İzopropil Alkol mantar aknesi için uygun mu?
Evet, İzopropil Alkol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
İzopropil Alkol hamilelikte kullanılabilir mi?
İzopropil Alkol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 1344 ürünü gör

Kaynaklar