PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Hyaluronik Asit

Hyaluronic Acid

%98 kullanıcı beğeniyor · 3.375 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Hyaluronik asit doğal olarak sağlıklı ciltte bulunur. Nemlendiricidir, yani cildinize nem çeker. Bu bileşen cildi nemlendirmeye, yatıştırmaya ve korumaya yardımcı olur. Hyaluronik asidi bu kadar nemlendirici yapan nedir? Çok miktarda suyu bağlama veya tutma kapasitesine sahiptir. Eğlenceli gerçek: Gözlerimizin ve eklemlerimizin sıvıları gibi vücudumuzda zaten doğal olarak bulunur. Çalışmalar bu bileşenin anti-enflamatuar ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip olduğunu bulmaktadır. Bu, yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Hyaluronik asit, molekül düşük moleküler ağırlığa sahipse veya moleküller küçükse tahriş edici olabilir. Bir çalışma, düşük moleküler ağırlıklı hyaluronik asidin pro-inflamatuar olduğunu buldu, bu da bazı insanların tahriş yaşayabileceği anlamına geliyor. Bunun nedeni, vücudumuzun yara iyileşme sürecinde vücudumuza tahriş yoluyla bir şeyin iyileşmesi gerektiğini bildirmek için hyaluronik asit kullanmasıdır. Aynı çalışma, yüksek moleküler ağırlıklı hyaluronik asidin anti-enflamatuar olduğunu buldu. Bunlar diğer bazı yaygın Hyaluronik Asit türleridir: Sodyum Hyaluronat Hidrolize Hyaluronik Asit Sodyum Hyaluronat Çapraz Polimer

Ne olduğu

  • Hyaluronik Asit

Faydalar

  • Parlatıcı
  • Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Nemlendirici
  • Nemlendirici
  • Cilt Bakımı
  • Antistatik

CosIng verisi

  • CosIng ID: 34315
  • INCI: HYALURONIC ACID
  • INN: hyaluronic acid
  • CAS: 9004-61-9
  • EC: 232-678-0

Sık sorulan sorular

Hyaluronik Asit nedir?
Hyaluronik asit doğal olarak sağlıklı ciltte bulunur. Nemlendiricidir, yani cildinize nem çeker. Bu bileşen cildi nemlendirmeye, yatıştırmaya ve korumaya yardımcı olur. Hyaluronik asidi bu kadar nemlendirici yapan nedir? Çok miktarda suyu bağlama veya tutma kapasitesine sahiptir. Eğlenceli gerçek: Gözlerimizin ve eklemlerimizin sıvıları gibi vücudumuzda zaten doğal olarak bulunur. Çalışmalar bu bileşenin anti-enflamatuar ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip olduğunu bulmaktadır. Bu, yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Hyaluronik asit, molekül düşük moleküler ağırlığa sahipse ve…
Hyaluronik Asit faydaları nelerdir?
Hyaluronik Asit şu faydalarla ilişkilendirilir: Parlatıcı; Yaşlanma Karşıtı Yardımcı Olur: Azalan doğal yağ üretimi, bozulmuş kolajen, UV ışınlarına maruz kalma ve yaşam tarzı, cildinizin zaman içinde nasıl göründüğüne katkıda bulunur. Yaşlanmayı durduramasak da, süreci yavaşlattığı gösterilen bileşenler vardır: retinoidler, antioksidanlar ve bazı peptitler.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Hyaluronik Asit gözenek tıkar mı?
Hyaluronik Asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Hyaluronik Asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Hyaluronik Asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Hyaluronik Asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Hyaluronik Asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 3375 ürünü gör

Kaynaklar