Hippophae Rhamnoides Yağı
Hippophae Rhamnoides Oil
%75 kullanıcı beğeniyor · 381 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
- ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
- ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Hippophae Rhamnoides Yağı, deniz dikeni yağı olarak da bilinir. Bu yağ genellikle meyve özünden veya tohumlarından elde edilir. Seabuckthorn, fitosteroller, karotenoidler, A, C ve E Vitaminleri bakımından zengindir. Bu, cildinizi oksidatif hasardan yatıştırmaya ve korumaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidan özellikler verir. Bu yağ, aşağıdakileri içeren yağ asitleri bakımından zengindir: iki tür linoleik asit (~% 30-34), oleik asit (%17) ve palmiteik asit (%35). Bu sayıların ortalamalar olduğunu ve bitkinin farklı bölümlerinin değişeceğini unutmayın. Palmitoleik asidin iltihabı yatıştırmaya ve yara iyileşmesini teşvik etmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Ayrıca cildimizin yağında doğal olarak bulunur. Genel olarak, deniz dikeni yağı cildi beslemek, nemlendirmek ve yatıştırmak için mükemmeldir. UV koruma özellikleri gösterse de güneş kreminin yerini almamalıdır. Zengin yağ asidi içeriği nedeniyle, bu bileşen Malassezia folikülit veya mantar sivilcesi güvenli olmayabilir. Deniz dikeni meyveleri küçük turuncu meyvelerdir. Bu bitki Asya'ya özgüdür.
Ne olduğu
- Yağ: Yağ, cilt bakımında sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilecek hidrofobik (su itici) bir maddedir.
Faydalar
—
Endişeler
- Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.
Fonksiyonlar
- Yumuşatıcı
- Cilt Bakımı
CosIng verisi
- CosIng ID: 34294
- INCI: HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL
- CAS: 225234-03-7 / 90106-68-6
- EC: - / 290-292-8
Sık sorulan sorular
- Hippophae Rhamnoides Yağı nedir?
- Hippophae Rhamnoides Yağı, deniz dikeni yağı olarak da bilinir. Bu yağ genellikle meyve özünden veya tohumlarından elde edilir. Seabuckthorn, fitosteroller, karotenoidler, A, C ve E Vitaminleri bakımından zengindir. Bu, cildinizi oksidatif hasardan yatıştırmaya ve korumaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidan özellikler verir. Bu yağ, aşağıdakileri içeren yağ asitleri bakımından zengindir: iki tür linoleik asit (~% 30-34), oleik asit (%17) ve palmiteik asit (%35). Bu sayıların ortalamalar olduğunu ve bitkinin farklı bölümlerinin değişeceğini unutmayın. Palmitoleik asidin iltihabı yatıştırmay…
- Hippophae Rhamnoides Yağı hangi ciltlere uygun değil?
- Hippophae Rhamnoides Yağı için bilinen endişeler: Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
- Hippophae Rhamnoides Yağı gözenek tıkar mı?
- Hippophae Rhamnoides Yağı gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
- Hippophae Rhamnoides Yağı mantar aknesi için uygun mu?
- Hayır, Hippophae Rhamnoides Yağı mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
- Hippophae Rhamnoides Yağı hamilelikte kullanılabilir mi?
- Hippophae Rhamnoides Yağı hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- TTO Clinic TTO CLINIC Yüz Temizleme Jeli 200 ml – Arındırıcı ve Dengeleyici Yüz Temizleyiciler
- TTO-X TTO-X Göz Çevresi Köpük Şampuanı – Yoğun Nem ve Göz Çevresi Bakımı Şampuanlar
- TTO Clinic TTO Clinic Leke Karşıtı Cilt Bakım Serumu 50 ml – Aydınlatıcı ve Cilt Tonu Eşitleyici Serumlar
- TTO THERMAL TTO Thermal intiMEN Temizleme Mendili 12 Adet - Günlük Ferahlık ve Hijyen Desteği Yüz Temizleyiciler
- TTO THERMAL TTO AX Krem 30 ml – Akneye Eğilimli Ciltler İçin 30 ml Çay Ağacı Yağı Genel Nemlendiriciler
- TTO TTO ÜRETTO Lipo Vücut Losyonu 200 ml – Yoğun Nemlendirici ve Onarıcı Bakım Vücut Yağları
- TTO THERMAL TTO Thermal Cica Nemlendirici Yüz Kremi 50 ml | Onarıcı & Yoğun Nem Bakımı Genel Nemlendiriciler
- TTO THERMAL TTO Thermal Göz Çevresi Spreyi 25 ml – Nemlendirici, Ferahlatıcı ve Günlük Göz Çevresi Bakımı Göz Nemlendiricileri
- TTO Soft Hydro TTO Thermal Soft Hydro Atopik Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli 200 ml | Nemlendirici ve Cilt Bariyeri Destekleyici Yüz Temizleyiciler
- TTO Clinic TTO Clinic 50 SPF Renkli Güneş Kremi 70 ml – Aydınlatıcı ve Yüksek Koruyucu Formül Güneşten koruyucular
- TTO Clinic TTO Clinic Pro-C Cilt Bakım Serumu 50 ml – Aydınlatıcı ve Yenileyici Serumlar
- TTO Clinic TTO Clinic Postbiyotik Yüz Kremi 50 ml – Hassasiyete ve Kızarıklığa Eğilimli Ciltler İçin Dengeleyici Bakım Genel Nemlendiriciler
Kaynaklar
- Fatty acid composition of developing sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berry and the transcriptome of the mature seed
- The Effect of Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) Seed Oil on UV-Induced Changes in Lipid Metabolism of Human Skin Cells
- Topical anti-inflammatory activity of palmitoleic acid improves wound healing
- The impact of sea buckthorn oil fatty acids on human health
- Wide Spectrum of Active Compounds in Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoides) for Disease Prevention and Food Production
- Sea Buckthorn in Plant Based Diets. An Analytical Approach of Sea Buckthorn Fruits Composition: Nutritional Value, Applications, and Health Benefits