PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Glisin Soya Yağı

Glycine Soja Oil

%12 kullanıcı beğeniyor · 2.182 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Glisin Soja Yağı soya fasulyesinden gelir. Glycine Soja, doğu Asya'ya özgüdür. Soya yağı yumuşatıcıdır. Palmitik, stearik, oleik ve linoleik asitler dahil olmak üzere antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengindir. Yumuşatıcı olarak, soya yağındaki yağ asitleri cildinizin yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Bunu, üstte nemi hapseden bir film oluşturarak yapar. Soya yağı ayrıca güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından da zengindir. E vitamini ayrıca anti-enflamatuardır ve yatıştırıcı bir etki sağlar. Çalışmalar, soyanın UVB'den hiperpigmentasyonun solmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bunu UVB kaynaklı cilt iltihabından melanin sürecini bozarak yapar. Bu bileşen malassezia folikülit veya mantar-akne güvenli olmayabilir. Soya fasulyesi protein bakımından zengindir ve baklagil ailesinin bir parçasıdır. Soya fasulyesi ile yapılan yiyecekler arasında tofu, soya sütü, edamame, miso ve soya sosu bulunur.

Ne olduğu

  • Yağ: Yağ, cilt bakımında sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilecek hidrofobik (su itici) bir maddedir.

Faydalar

—

Endişeler

  • Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Yumuşatıcı
  • Cilt Bakımı
  • Parfümleme

CosIng verisi

  • CosIng ID: 34121
  • INCI: GLYCINE SOJA OIL
  • CAS: 8001-22-7
  • EC: 232-274-4

Sık sorulan sorular

Glisin Soya Yağı nedir?
Glisin Soja Yağı soya fasulyesinden gelir. Glycine Soja, doğu Asya'ya özgüdür. Soya yağı yumuşatıcıdır. Palmitik, stearik, oleik ve linoleik asitler dahil olmak üzere antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengindir. Yumuşatıcı olarak, soya yağındaki yağ asitleri cildinizin yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Bunu, üstte nemi hapseden bir film oluşturarak yapar. Soya yağı ayrıca güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından da zengindir. E vitamini ayrıca anti-enflamatuardır ve yatıştırıcı bir etki sağlar. Çalışmalar, soyanın UVB'den hiperpigmentasyonun solmasına yardımcı olabilece…
Glisin Soya Yağı hangi ciltlere uygun değil?
Glisin Soya Yağı için bilinen endişeler: Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Glisin Soya Yağı gözenek tıkar mı?
Evet, Glisin Soya Yağı gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
Glisin Soya Yağı mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Glisin Soya Yağı mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Glisin Soya Yağı hamilelikte kullanılabilir mi?
Glisin Soya Yağı hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 410 ürünü gör

Kaynaklar