PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Etilheksil Salisilat

Ethylhexyl Salicylate

%12 kullanıcı beğeniyor · 1.588 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Etilheksil Salisilat, UV ışınlarını engellemek için kullanılan organik bir bileşiktir. Öncelikle UVB ışınlarını emer, ancak az miktarda UVA koruması da sunar. Güneş kremlerinde yaygın olarak bulunan Etilheksil Salisilat, salisilik asit ve 2-etilheksanolden oluşturulur. Etkili akne savaşçısı bileşeni ve BHA olarak salisilik asidi biliyor olabilirsiniz. Bu bileşendeki etilheksanol, yağlı bir alkoldür ve yağlara benzer şekilde cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. Yumuşatıcıdır, yani nemi cilde tutar. Üreticilere göre, Etilheksil Salisilat, 307-310 nm'de tepe absorpsiyonu ile 295-315 nm UV dalga boyunu emer. UVA ışınları, hiperpigmentasyon gibi uzun süreli cilt hasarıyla bağlantılıdır. UVB ışınları daha fazla enerji yayar ve DNA'mıza zarar verebilir. UVB ışınları güneş yanığına neden olur.

Ne olduğu

  • Kimyasal UV Filtresi: Kimyasal UV filtreleri, zararlı UV ışınlarını emen ve dağıtan, UV radyasyonunu ısı enerjisine dönüştürerek güneşten korunma sağlayan sentetik bileşiklerdir.

Faydalar

—

Endişeler

  • Mercan Resifleri İçin Kötü: Bileşenlerin parçacık boyutu da dahil olmak üzere bir ürünün resif güvenli olup olmadığını birçok faktör etkiler. Verilerimizin doğru olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu nedenle bir hata tespit ederseniz lütfen iletişime geçin.
  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.

Fonksiyonlar

  • UV Emici
  • UV Filtresi
Etilheksil Salisilat kimyasal yapısı
C15H22O3

CosIng verisi

  • CosIng ID: 33893
  • INCI: ETHYLHEXYL SALICYLATE
  • INN: octisalate
  • CAS: 118-60-5
  • EC: 204-263-4

Sık sorulan sorular

Etilheksil Salisilat nedir?
Etilheksil Salisilat, UV ışınlarını engellemek için kullanılan organik bir bileşiktir. Öncelikle UVB ışınlarını emer, ancak az miktarda UVA koruması da sunar. Güneş kremlerinde yaygın olarak bulunan Etilheksil Salisilat, salisilik asit ve 2-etilheksanolden oluşturulur. Etkili akne savaşçısı bileşeni ve BHA olarak salisilik asidi biliyor olabilirsiniz. Bu bileşendeki etilheksanol, yağlı bir alkoldür ve yağlara benzer şekilde cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. Yumuşatıcıdır, yani nemi cilde tutar. Üreticilere göre, Etilheksil Salisilat, 307-310 nm'de tepe absorpsiyonu ile 295-315 nm UV dalg…
Etilheksil Salisilat hangi ciltlere uygun değil?
Etilheksil Salisilat için bilinen endişeler: Mercan Resifleri İçin Kötü: Bileşenlerin parçacık boyutu da dahil olmak üzere bir ürünün resif güvenli olup olmadığını birçok faktör etkiler. Verilerimizin doğru olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu nedenle bir hata tespit ederseniz lütfen iletişime geçin.; Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır..
Etilheksil Salisilat gözenek tıkar mı?
Etilheksil Salisilat gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Etilheksil Salisilat mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Etilheksil Salisilat mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Etilheksil Salisilat hamilelikte kullanılabilir mi?
Etilheksil Salisilat hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 269 ürünü gör

Kaynaklar