PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Etilheksil Palmitat

Ethylhexyl Palmitate

%3 kullanıcı beğeniyor · 2.346 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Etilheksil Palmitat, 2-etilheksil alkol ve palmitik asitten oluşturulur. Bir yağ asidi esteridir. Etilheksil Palmitatın yağ asidi içeriği onu yumuşatıcı yapar. Yumuşatıcılar, içindeki nemi hapsederek cildinizi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Etilheksil Palmitat ayrıca kozmetiklerin dokusunu iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılır. Diğer bileşenlerin ürünlerde çözünmesine yardımcı olur ve bileşenlerin daha eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olur. Aslında, avobenzon ve etilheksil triazon gibi güneş koruyucu bileşenleri eşit şekilde karıştırmak için yaygın olarak kullanılır. Ayrıca bir üründeki kokuları koku sabitleyici olarak stabilize etmeye yardımcı olabilir. Etilheksil Palmitat, mineral yağın yerini almak için kullanılabilir.

Ne olduğu

—

Faydalar

—

Endişeler

  • Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Yumuşatıcı
  • Parfümleme
Etilheksil Palmitat kimyasal yapısı
C24H48O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 33890
  • INCI: ETHYLHEXYL PALMITATE
  • CAS: 29806-73-3
  • EC: 249-862-1

Sık sorulan sorular

Etilheksil Palmitat nedir?
Etilheksil Palmitat, 2-etilheksil alkol ve palmitik asitten oluşturulur. Bir yağ asidi esteridir. Etilheksil Palmitatın yağ asidi içeriği onu yumuşatıcı yapar. Yumuşatıcılar, içindeki nemi hapsederek cildinizi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Etilheksil Palmitat ayrıca kozmetiklerin dokusunu iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılır. Diğer bileşenlerin ürünlerde çözünmesine yardımcı olur ve bileşenlerin daha eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olur. Aslında, avobenzon ve etilheksil triazon gibi güneş koruyucu bileşenleri eşit şekilde karıştırmak için yaygın olarak kullanılır.…
Etilheksil Palmitat hangi ciltlere uygun değil?
Etilheksil Palmitat için bilinen endişeler: Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Etilheksil Palmitat gözenek tıkar mı?
Evet, Etilheksil Palmitat gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
Etilheksil Palmitat mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Etilheksil Palmitat mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Etilheksil Palmitat hamilelikte kullanılabilir mi?
Etilheksil Palmitat hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 2346 ürünü gör

Kaynaklar