PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Ektoin

Ectoin

%100 kullanıcı beğeniyor · 559 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Ektoin, bazı bakteri türlerinde doğal olarak bulunan bir bileşiktir. Cilt bakımı kullanımı için sentetik olarak oluşturulabilir. Bu bileşen bir ozmolittir; Osmolitler organizmaların ozmotik şoktan kurtulmasına yardımcı olur (onları aşırı koşullardan korur). Bunu hücreler içindeki biyolojik sıvıların özelliklerini etkileyerek yapar. Cilde uygulandığında, ektoin cildimizi korumak için su moleküllerinin bağlanmasına yardımcı olur. Su, cilt hücrelerimizin parçaları, enzimler, proteinler ve daha fazlası için bir tür zırh oluşturur. Bunun yanı sıra, ektoinin cilt bakımında birçok kullanımı vardır: 2004'te yapılan bir araştırma, ektoinin farklı hücre seviyelerinde UV-A maruziyetinden kaynaklanan hasarı önlediğini buldu. Ayrıca cildi hem UV-A, UV-B ışınlarına, kızılötesi ışığa hem de görünür ışığa karşı koruduğu gösterilmiştir. Çalışmalar ektoinin çift etkili kirlilik korumasına sahip olduğunu gösteriyor: Birincisi, cildimizi daha fazla kirlilik hasarından korur. İkincisi, kirlilikten kaynaklanan hasarı onarmaya yardımcı olur. Aslında, ektoinin şu konularda yardımcı olduğu gösterilmiştir: kırık cilt bariyerini onarmak iltihabı azaltarak kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek cildin pürüzlü ve pullu kısımlarını yumuşatmak cildin nemlendirme seviyelerini iyileştirir Eğlenceli gerçek: AB'de ektoin, inhalasyon ilaçlarında kirlilik önleyici bir bileşen olarak kullanılır. Ektoin oldukça kararlı bir bileşendir. 1-9 arasında geniş bir pH aralığına sahiptir. Işık, oksijen ve sıcaklık bu bileşeni etkilemez.

Ne olduğu

—

Faydalar

  • Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
  • Tahrişi Azaltır: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Cilt Bakımı
Ektoin kimyasal yapısı
C6H10N2O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 56122
  • INCI: ECTOIN
  • CAS: 96702-03-3

Sık sorulan sorular

Ektoin nedir?
Ektoin, bazı bakteri türlerinde doğal olarak bulunan bir bileşiktir. Cilt bakımı kullanımı için sentetik olarak oluşturulabilir. Bu bileşen bir ozmolittir; Osmolitler organizmaların ozmotik şoktan kurtulmasına yardımcı olur (onları aşırı koşullardan korur). Bunu hücreler içindeki biyolojik sıvıların özelliklerini etkileyerek yapar. Cilde uygulandığında, ektoin cildimizi korumak için su moleküllerinin bağlanmasına yardımcı olur. Su, cilt hücrelerimizin parçaları, enzimler, proteinler ve daha fazlası için bir tür zırh oluşturur. Bunun yanı sıra, ektoinin cilt bakımında birçok kullanımı vardır:…
Ektoin faydaları nelerdir?
Ektoin şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Tahrişi Azaltır: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
Ektoin gözenek tıkar mı?
Ektoin gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Ektoin mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Ektoin mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Ektoin hamilelikte kullanılabilir mi?
Ektoin hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 559 ürünü gör

Kaynaklar