PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Cymbopogon Schoenanthus Yağı

Cymbopogon Schoenanthus Oil

%11 kullanıcı beğeniyor · 152 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Tahriş riski 3/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Cymbopogon Schoenanthus Yağı, limon otu yağı olarak da bilinir. Kozmetikte koku olarak kullanılır. Limon otunun başlıca bileşenleri arasında limonen ve sitral bulunur. Bunlar bilinen AB alerjenleridir ve alerjik reaksiyona ve cilt hassasiyetine neden olabilir. Limon otu yağı antibakteriyel özellikleri nedeniyle araştırılmaktadır. Bu, taze Limon Otu, Cymbopogon schoenanthus (L.), Poaceae'nin buharla damıtılmasından oluşan uçucu yağdır. Limon otu, Güney Asya ve Kuzey Afrika'ya özgüdür. Genellikle çay yapmak için kullanılır.

Ne olduğu

  • Yağ: Yağ, cilt bakımında sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilecek hidrofobik (su itici) bir maddedir.
  • AB Alerjen: Avrupa Birliği'nin Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009'dan en çok bilinen alerjik maddelerin listesi.

Faydalar

—

Endişeler

  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Tonik

CosIng verisi

  • CosIng ID: 75419
  • INCI: CYMBOPOGON SCHOENANTHUS OIL
  • CAS: 8007-02-1 / 89998-16-3 / 89998-14-1
  • EC: 289-754-1 / 289-752-0

Sık sorulan sorular

Cymbopogon Schoenanthus Yağı nedir?
Cymbopogon Schoenanthus Yağı, limon otu yağı olarak da bilinir. Kozmetikte koku olarak kullanılır. Limon otunun başlıca bileşenleri arasında limonen ve sitral bulunur. Bunlar bilinen AB alerjenleridir ve alerjik reaksiyona ve cilt hassasiyetine neden olabilir. Limon otu yağı antibakteriyel özellikleri nedeniyle araştırılmaktadır. Bu, taze Limon Otu, Cymbopogon schoenanthus (L.), Poaceae'nin buharla damıtılmasından oluşan uçucu yağdır. Limon otu, Güney Asya ve Kuzey Afrika'ya özgüdür. Genellikle çay yapmak için kullanılır.
Cymbopogon Schoenanthus Yağı hangi ciltlere uygun değil?
Cymbopogon Schoenanthus Yağı için bilinen endişeler: Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
Cymbopogon Schoenanthus Yağı gözenek tıkar mı?
Cymbopogon Schoenanthus Yağı gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Cymbopogon Schoenanthus Yağı mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Cymbopogon Schoenanthus Yağı mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Cymbopogon Schoenanthus Yağı hamilelikte kullanılabilir mi?
Cymbopogon Schoenanthus Yağı hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 152 ürünü gör

Kaynaklar