Cocos Nucifera Yağı
Cocos Nucifera Oil
%1 kullanıcı beğeniyor · 3.356 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
- ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
- ✕ Parfüm / koku bileşeni
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✓ Tahriş riski 2/5
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Cocos Nucifera Yağı, hindistancevizi meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Başka bir deyişle, bu hindistancevizi yağı. Hindistan Cevizi Yağı, bunların çoğunu oluşturan laurik asit ile yağ asitleri bakımından zengindir. Aynı zamanda linoleik asit içerir. Bu yüksek yağ asidi içeriği nedeniyle hindistancevizi yağı nemi tutmaya ve cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Antibakteriyel olmasına rağmen, hindistancevizi yağı akne eğilimli ciltler için harika olmayabilir. Komedojeniktir ve gözenekleri tıkayabilir. Bu bileşen malassezia veya fungal akne için güvenli olmayabilir. Not: Hindistan Cevizi Yağı UV koruması için güneş kreminizin yerini almamalıdır. Araştırmalar, UV'nin sadece yaklaşık% 20'sini engellediğini gösteriyor. Bu yağ uçucu değildir ve hafif bir kokuya sahiptir. “Koku” terimi birçok ülkede düzenlenmemiştir. Çoğu durumda, bu terimi tanımlamak markaya kalmıştır. Örneğin, birçok marka sentetik koku kullanmadıkları için kendilerini “kokusuz” olarak etiketlemeyi tercih ediyor. Bununla birlikte, ürünleri hala bir koku olarak kabul edilen uçucu yağlar gibi bileşenler içerebilir.
Ne olduğu
- Yağ: Yağ, cilt bakımında sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilecek hidrofobik (su itici) bir maddedir.
- Koku: Kokular, cilt bakımınızdaki kötü kokuları nötralize eden veya bir ürünün güzel kokmasını sağlamak için kullanılan bileşenlerdir. Kokular 3 formda gelir: sentetik, doğal veya uçucu yağlar.
Faydalar
—
Endişeler
- Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
- Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.
Fonksiyonlar
- Maskeleme
- Parfümleme
- Cilt Bakımı
- Saç Bakımı
CosIng verisi
- CosIng ID: 75444
- INCI: COCOS NUCIFERA OIL
- CAS: 8001-31-8
- EC: 232-282-8
Sık sorulan sorular
- Cocos Nucifera Yağı nedir?
- Cocos Nucifera Yağı, hindistancevizi meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Başka bir deyişle, bu hindistancevizi yağı. Hindistan Cevizi Yağı, bunların çoğunu oluşturan laurik asit ile yağ asitleri bakımından zengindir. Aynı zamanda linoleik asit içerir. Bu yüksek yağ asidi içeriği nedeniyle hindistancevizi yağı nemi tutmaya ve cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Antibakteriyel olmasına rağmen, hindistancevizi yağı akne eğilimli ciltler için harika olmayabilir. Komedojeniktir ve gözenekleri tıkayabilir. Bu bileşen malassezia veya fungal akne için güvenli olmayabilir. Not: Hindistan Cevizi Yağı…
- Cocos Nucifera Yağı hangi ciltlere uygun değil?
- Cocos Nucifera Yağı için bilinen endişeler: Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
- Cocos Nucifera Yağı gözenek tıkar mı?
- Evet, Cocos Nucifera Yağı gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
- Cocos Nucifera Yağı mantar aknesi için uygun mu?
- Hayır, Cocos Nucifera Yağı mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
- Cocos Nucifera Yağı hamilelikte kullanılabilir mi?
- Cocos Nucifera Yağı hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- TTO THERMAL TTO Climbazol Saç ve Vücut Şampuanı 250 ml | Derin Temizlik & Dengeleyici Bakım Şampuanlar
- TTO-X TTO X-Dökülme Karşıtı Saç Şampuanı 500 ml – Kolajen & Prebiyotik Destekli Bakım Şampuanlar
- TTO THERMAL TTO Thermal Sebo Şampuan 250 ml | Kepek Karşıtı & Yoğun Nem Bakımı Şampuanlar
- TTO-X TTO-X Prebiyotik & Kolajen Dökülme Karşıtı Şampuan 250 ml - Onarıcı ve Güçlendirici Şampuanlar
- TTO-X TTO X Kuru ve Normal Saçlar İçin Şampuan 500 ml – Kolajen & Prebiyotik Şampuanlar
- dp Daily Perfection Pamuk Sütü Saç Bakım Kremi Conditioners
- TTO THERMAL TTO Thermal Saç ve Vücut Şampuanı 500 ml Yeşil – Kepek, Kaşıntı ve Pullanmaya Karşı Çay Ağacı Yağlı Bakım Şampuanlar
- TTO-X TTO X Prebiyotik Saç Bakım Maskesi – Biberiye, Keratin, Argan Yağı, Biyotin Saç Maskeleri
- TTO-X TTO-X Prebiyotik & Kolajen Şampuan 250 ml - Keratin ve Argan Bakımı Şampuanlar
- dp Daily Perfection Çam Terebentin Saç Bakım Kremi Conditioners
- TTO THERMAL TTO Thermal Mini Yüz Temizleme Köpüğü 100 ml | Seyahat Boy & Günlük Cilt Bakımı Yüz Temizleyiciler
- dp Daily Perfection Çörek Otu Yağı Saç Bakım Kremi Conditioners
Kaynaklar
- Final Report on the Safety Assessment of Cocos nucifera (Coconut) Oil and Related Ingredients
- The effect of topical virgin coconut oil on SCORAD index, transepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double-blind, clinical trial
- Indian Journal of Dermatology
- https://www.mdpi.com/1422-0067/19/1/70
- https://www.researchgate.net/publication/361588971_A_narrative_review_on_use_of_virgin_coconut_oil_in_dermatology
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411017300871?via%3Dihub