PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Sitronellol

Citronellol

%3 kullanıcı beğeniyor · 4.426 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✕ Parfüm / koku bileşeni
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Tahriş riski 3/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Citronellol, bir ürüne koku/parfüm eklemek için kullanılır. Genellikle gül gibi bitkilerden elde edilir. Aslında, sardunya, lavanta, neroli ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok uçucu yağda bulunabilir. Citronellol'ün kokusu genellikle “taze, çimenli ve narenciye benzeri” olarak tanımlanır. Citronellol molekülü zaten kararsız olduğundan, Citronellol havaya maruz kaldığında cildi tahriş eder. Citronellol modifiye edilmiş bir terpendir. Terpenler bitkilerde bulunan doymamış hidrokarbonlardır. Uçucu yağların birincil kısmını oluştururlar. Citronellol cildin daha derin katmanlarına emilemez. Düşük geçirgenliğe sahiptir, Citronellol aynı zamanda doğal bir böcek kovucudur.

Ne olduğu

  • Koku: Kokular, cilt bakımınızdaki kötü kokuları nötralize eden veya bir ürünün güzel kokmasını sağlamak için kullanılan bileşenlerdir. Kokular 3 formda gelir: sentetik, doğal veya uçucu yağlar.
  • AB Alerjen: Avrupa Birliği'nin Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009'dan en çok bilinen alerjik maddelerin listesi.

Faydalar

—

Endişeler

  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.

Fonksiyonlar

  • Parfümleme
Sitronellol kimyasal yapısı
C10H20O

CosIng verisi

  • CosIng ID: 32861
  • INCI: CITRONELLOL
  • CAS: 106-22-9 / 26489-01-0 / 7540-51-4 / 1117-61-9
  • EC: 203-375-0 / 247-737-6 / 231-415-7 / 214-250-5

Sık sorulan sorular

Sitronellol nedir?
Citronellol, bir ürüne koku/parfüm eklemek için kullanılır. Genellikle gül gibi bitkilerden elde edilir. Aslında, sardunya, lavanta, neroli ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok uçucu yağda bulunabilir. Citronellol'ün kokusu genellikle “taze, çimenli ve narenciye benzeri” olarak tanımlanır. Citronellol molekülü zaten kararsız olduğundan, Citronellol havaya maruz kaldığında cildi tahriş eder. Citronellol modifiye edilmiş bir terpendir. Terpenler bitkilerde bulunan doymamış hidrokarbonlardır. Uçucu yağların birincil kısmını oluştururlar. Citronellol cildin daha derin katmanlarına emilemez. D…
Sitronellol hangi ciltlere uygun değil?
Sitronellol için bilinen endişeler: Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
Sitronellol gözenek tıkar mı?
Sitronellol gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Sitronellol mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Sitronellol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Sitronellol hamilelikte kullanılabilir mi?
Sitronellol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 4426 ürünü gör

Kaynaklar