PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Setearil Alkol

Cetearyl Alcohol

%1 kullanıcı beğeniyor · 9.881 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✕ Gözenek tıkayıcı (komedojenik 4/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Setearil alkol, iki yağ alkolünün bir karışımıdır: setil alkol ve stearil alkol. Esas olarak bir emülgatör olarak kullanılır. Emülgatörler, yağların ve ürünlerin ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. Bileşimi nedeniyle, bir ürünü kalınlaştırmak veya köpük oluşturmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir. Setearil alkol yumuşatıcıdır. Yumuşatıcılar nemi hapsederek cildi yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Çalışmalar Setearil alkolün toksik olmadığını ve tahriş edici olmadığını göstermektedir. FDA, “alkolsüz” etiketli ürünlerin yağlı alkollere sahip olmasına izin verir. Bu bileşen genellikle hurma, bitkisel veya hindistancevizi yağları gibi bitki yağlarından elde edilir. Bu bileşenin sivilceye neden olup olmayacağı konusunda tartışmalar var. Yağ asidi bazından dolayı, bu bileşen Malassezia foliküliti güvenli olmayabilir.

Ne olduğu

  • Yağlı Alkol: Yağ alkolleri hassas cilde sahip olanlarda çatlaklara ve/veya tıkanmış gözeneklere neden olabilir.

Faydalar

—

Endişeler

  • Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Yumuşatıcı
  • Emülsifiye edici
  • Emülsiyon Stabilizasyon
  • Köpük Güçlendirici
  • Opa CI Fying
  • Yüzey aktif madde
  • Viskozite Kontrolü

CosIng verisi

  • CosIng ID: 75132
  • INCI: CETEARYL ALCOHOL
  • CAS: 67762-27-0 / 8005-44-5
  • EC: 267-008-6 / -

Sık sorulan sorular

Setearil Alkol nedir?
Setearil alkol, iki yağ alkolünün bir karışımıdır: setil alkol ve stearil alkol. Esas olarak bir emülgatör olarak kullanılır. Emülgatörler, yağların ve ürünlerin ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. Bileşimi nedeniyle, bir ürünü kalınlaştırmak veya köpük oluşturmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir. Setearil alkol yumuşatıcıdır. Yumuşatıcılar nemi hapsederek cildi yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Çalışmalar Setearil alkolün toksik olmadığını ve tahriş edici olmadığını göstermektedir. FDA, “alkolsüz” etiketli ürünlerin yağlı alkollere sahip olmasına izin verir. Bu bileşen genel…
Setearil Alkol hangi ciltlere uygun değil?
Setearil Alkol için bilinen endişeler: Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Akneye neden olabilir: Yaygın akne Akne vulgaris olarak bilinir. Akne, cilt folikülleri sebum, saç, cilt hücreleri veya yağlar tarafından tıkandığında oluşur. Birkaç sivilce türü vardır: beyaz noktalar, siyah noktalar, papüller, püstüller, nodüller ve kistler.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Setearil Alkol gözenek tıkar mı?
Evet, Setearil Alkol gözenek tıkayıcı olarak bilinir (komedojenik puanı 4/5).
Setearil Alkol mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Setearil Alkol mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Setearil Alkol hamilelikte kullanılabilir mi?
Setearil Alkol hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 9881 ürünü gör

Kaynaklar