PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Kafur

Camphor

%4 kullanıcı beğeniyor · 229 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Tahriş riski 5/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Kafur, güçlü bir kokuya sahip mumsu bir katıdır. Terebentin yağı kullanılarak yapılır. Kafur, soğutma etkisinden dolayı tıbbi amaçlar için kullanılır. Tıpta kafur yaygın bir anti-inflamasyon bileşenidir. Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bir çalışma kafurun potansiyel bir kırışıklık önleyici bileşen olduğunu buldu. Bu, elastin ve kollajen üretimini artırma kabiliyetinden kaynaklanıyor olabilir. Kollajen ve elastin, dolgun ve genç görünümlü ciltten sorumludur. Kozmetiklerin% 11'in altında az miktarda kafur ile kullanmak en iyisidir. Topikal kafur kullanmak tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir. Geçmişte kafur geleneksel olarak kafur ağacının ahşabının damıtılmasıyla yapılırdı.

Ne olduğu

  • AB Alerjen: Avrupa Birliği'nin Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009'dan en çok bilinen alerjik maddelerin listesi.

Faydalar

—

Endişeler

  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.
  • Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Denatüran
  • Plasti CI Ser
Kafur kimyasal yapısı
C10H16O

CosIng verisi

  • CosIng ID: 32377
  • INCI: CAMPHOR
  • INN: camphor
  • CAS: 464-49-3 / 76-22-2
  • EC: 207-355-2 / 200-945-0

Sık sorulan sorular

Kafur nedir?
Kafur, güçlü bir kokuya sahip mumsu bir katıdır. Terebentin yağı kullanılarak yapılır. Kafur, soğutma etkisinden dolayı tıbbi amaçlar için kullanılır. Tıpta kafur yaygın bir anti-inflamasyon bileşenidir. Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bir çalışma kafurun potansiyel bir kırışıklık önleyici bileşen olduğunu buldu. Bu, elastin ve kollajen üretimini artırma kabiliyetinden kaynaklanıyor olabilir. Kollajen ve elastin, dolgun ve genç görünümlü ciltten sorumludur. Kozmetiklerin% 11'in altında az miktarda kafur ile kullanmak en iyisidir. Topikal kafur kullanmak tahrişe ve kızarıklı…
Kafur hangi ciltlere uygun değil?
Kafur için bilinen endişeler: Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.; Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
Kafur gözenek tıkar mı?
Kafur gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Kafur mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Kafur mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Kafur hamilelikte kullanılabilir mi?
Kafur hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 229 ürünü gör

Kaynaklar