PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

C13-16 İzoparafin

C13-16 Isoparaffin

%30 kullanıcı beğeniyor · 119 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil (komedojenik 2/5)
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Bu sentetik çözücü daha yaygın olarak 'hemi-squalan' olarak bilinir. Bunun nedeni, skualan ile benzer bir bağlı hidrojen ve karbon bileşimine sahip olmasıdır. C13-16 Isoparaffin bir çözücü, doku arttırıcı ve yumuşatıcıdır. Çözücüler, diğer bileşenlerin bir üründe çözünmesine yardımcı olur. Ürünlere 'ipeksi' bir doku katar ve bu nedenle silikon alternatifi olarak kabul edilir. Deciem'e göre, bu bileşen düşük moleküler ağırlığı nedeniyle saç ve cilde kolayca emilir. Bu bileşen 13-16 karbon zinciri nedeniyle mantar sivilcesini besler.

Ne olduğu

—

Faydalar

—

Endişeler

  • Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.
  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Çözücü

CosIng verisi

  • CosIng ID: 32237
  • INCI: C13-16 ISOPARAFFIN
  • CAS: 68551-20-2
  • EC: 271-370-0

Sık sorulan sorular

C13-16 İzoparafin nedir?
Bu sentetik çözücü daha yaygın olarak 'hemi-squalan' olarak bilinir. Bunun nedeni, skualan ile benzer bir bağlı hidrojen ve karbon bileşimine sahip olmasıdır. C13-16 Isoparaffin bir çözücü, doku arttırıcı ve yumuşatıcıdır. Çözücüler, diğer bileşenlerin bir üründe çözünmesine yardımcı olur. Ürünlere 'ipeksi' bir doku katar ve bu nedenle silikon alternatifi olarak kabul edilir. Deciem'e göre, bu bileşen düşük moleküler ağırlığı nedeniyle saç ve cilde kolayca emilir. Bu bileşen 13-16 karbon zinciri nedeniyle mantar sivilcesini besler.
C13-16 İzoparafin hangi ciltlere uygun değil?
C13-16 İzoparafin için bilinen endişeler: Yağlı Cildi Kötüleştirebilir: Yağlı Cilt genetiğiniz tarafından belirlenir, ancak stres seviyeleri, değişen hormonal seviyeler ve nem gibi faktörlerden de etkilenebilir.; Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
C13-16 İzoparafin gözenek tıkar mı?
C13-16 İzoparafin gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil (komedojenik puanı 2/5).
C13-16 İzoparafin mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, C13-16 İzoparafin mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
C13-16 İzoparafin hamilelikte kullanılabilir mi?
C13-16 İzoparafin hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 32 ürünü gör

Kaynaklar