PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Benzil Salisilat

Benzyl Salicylate

%7 kullanıcı beğeniyor · 2.663 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✕ Parfüm / koku bileşeni
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Tahriş riski 3/5
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Benzil Salisilat bir çözücü ve koku katkı maddesidir. Benzil alkol ve salisilik asidin bir esteridir. Bu bileşen doğal olarak bazı bitkilerde ve bitki özlerinde bulunabilir. Kokularda, Benzil Salisilat bir çözücü veya bir koku bileşeni olabilir. Sentetik misk kokularında çözücü olarak kullanılır. Leylak ve yasemin gibi çiçek kokuları için koku bileşeni olarak kullanılır. Benzil Salisilatın doğal kokusu “hafif tatlı, hafif balzamik” olarak tanımlanır. Benzil Salisilat kontakt dermatit ve alerjilerle ilişkilendirilirken, ortaya çıkan çalışmalar bunun tek başına bu bileşenden kaynaklanmayabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, bu bileşen genellikle alerjiye neden olabilecek kokular ve diğer bileşenlerle birlikte kullanılır. Hala AB'de bilinen bir alerjen olarak listelenmiştir. Endişeleriniz varsa bir profesyonelle konuşmanızı öneririz. 2021'den yapılan bir başka çalışma, Benzil Salisilatın anti-enflamatuar özelliklere sahip olabileceğini gösteriyor.

Ne olduğu

  • Koku: Kokular, cilt bakımınızdaki kötü kokuları nötralize eden veya bir ürünün güzel kokmasını sağlamak için kullanılan bileşenlerdir. Kokular 3 formda gelir: sentetik, doğal veya uçucu yağlar.
  • AB Alerjen: Avrupa Birliği'nin Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009'dan en çok bilinen alerjik maddelerin listesi.

Faydalar

—

Endişeler

  • Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.

Fonksiyonlar

  • Parfümleme
  • UV Emici
Benzil Salisilat kimyasal yapısı
C14H12O3

CosIng verisi

  • CosIng ID: 32159
  • INCI: BENZYL SALICYLATE
  • CAS: 118-58-1
  • EC: 204-262-9

Sık sorulan sorular

Benzil Salisilat nedir?
Benzil Salisilat bir çözücü ve koku katkı maddesidir. Benzil alkol ve salisilik asidin bir esteridir. Bu bileşen doğal olarak bazı bitkilerde ve bitki özlerinde bulunabilir. Kokularda, Benzil Salisilat bir çözücü veya bir koku bileşeni olabilir. Sentetik misk kokularında çözücü olarak kullanılır. Leylak ve yasemin gibi çiçek kokuları için koku bileşeni olarak kullanılır. Benzil Salisilatın doğal kokusu “hafif tatlı, hafif balzamik” olarak tanımlanır. Benzil Salisilat kontakt dermatit ve alerjilerle ilişkilendirilirken, ortaya çıkan çalışmalar bunun tek başına bu bileşenden kaynaklanmayabilece…
Benzil Salisilat hangi ciltlere uygun değil?
Benzil Salisilat için bilinen endişeler: Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir..
Benzil Salisilat gözenek tıkar mı?
Benzil Salisilat gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Benzil Salisilat mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Benzil Salisilat mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Benzil Salisilat hamilelikte kullanılabilir mi?
Benzil Salisilat hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 493 ürünü gör

Kaynaklar