Benzoil Peroksit
Benzoyl Peroxide
%28 kullanıcı beğeniyor · 42 üründe kullanılıyor
Güvenlik özeti
- ✓ Mantar aknesi için güvenli
- ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
- ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
- ✓ Kurutucu alkol değil
- ✕ Tahriş riski 5/5
- ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok
Benzoil Peroksit sivilce ile savaşmakla ünlüdür. Bunun nedeni cilt üzerinde çeşitli görevler yapmasıdır: fazla yağı azaltmaya, bakterileri öldürmeye ve ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olur. Başka bir deyişle, gözenekleri açmada etkilidir. Bu özellikler, kistik ve enflamatuar akne türleri de dahil olmak üzere farklı akne türleriyle mücadelede mükemmeldir. Gözeneklerinizdeki bakterileri hedeflediğinizde, Benzoil Peroksitin hassasiyete neden olmadan bakterileri öldürdüğü gösterilmiştir. Ayrıca cildinizin doğal bakterilerini ve biyomunu dengeli tutmaya yardımcı olur. Sağlıklı bir biyoma sahip olmak cildinizi dış zararlı faktörlerden korur. Benzoil Peroksit cilde emildiğinde, vücudumuz onu benzoik aside dönüştürür ve hızla idrarla çıkar. Benzoil Peroksit kullanırken, kırık bir cilt bariyeri veya sadece alerjik reaksiyon gibi çeşitli nedenlerden dolayı bazı insanlar için tahriş edici olabilir. Endişeleriniz varsa bu bileşeni kullanma konusunda bir profesyonelle konuşmanızı öneririz.
Ne olduğu
- Benzoil Peroksit: Benzoil Peroksit (aka BPO) sivilceyi tedavi etmek için kullanılır, çünkü cildinize zarar vermeden sivilceye neden olan bakterileri öldürmede etkilidir.
Faydalar
- Akne Savaşçısı
Endişeler
- Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.
- Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.
- Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.
- Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.
Fonksiyonlar
- Oksitleyici
CosIng verisi
- CosIng ID: 41528
- INCI: BENZOYL PEROXIDE
- CAS: 94-36-0
- EC: 202-327-6
Sık sorulan sorular
- Benzoil Peroksit nedir?
- Benzoil Peroksit sivilce ile savaşmakla ünlüdür. Bunun nedeni cilt üzerinde çeşitli görevler yapmasıdır: fazla yağı azaltmaya, bakterileri öldürmeye ve ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olur. Başka bir deyişle, gözenekleri açmada etkilidir. Bu özellikler, kistik ve enflamatuar akne türleri de dahil olmak üzere farklı akne türleriyle mücadelede mükemmeldir. Gözeneklerinizdeki bakterileri hedeflediğinizde, Benzoil Peroksitin hassasiyete neden olmadan bakterileri öldürdüğü gösterilmiştir. Ayrıca cildinizin doğal bakterilerini ve biyomunu dengeli tutmaya yardımcı olur. Sağlıklı bir biyoma…
- Benzoil Peroksit faydaları nelerdir?
- Benzoil Peroksit şu faydalarla ilişkilendirilir: Akne Savaşçısı.
- Benzoil Peroksit hangi ciltlere uygun değil?
- Benzoil Peroksit için bilinen endişeler: Kuru Cildi Kötüleştirebilir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.; Tahrişe neden olabilir: Cilt tahrişi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: çok kuru cilt, belirli bileşenlere duyarlılık, alerjiler, dermatit, böcek ısırıkları, egzama, rosacea ve hastalık yaygın faktörlerdir.; Rosacea'yı kötüleştirebilir: Rosacea genetik olabilir veya akarlar, bakteriler veya kan damarı sorunları tarafından tetiklenebilir. En sık görülen semptom yüzün kızarıklığıdır.; Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
- Benzoil Peroksit gözenek tıkar mı?
- Benzoil Peroksit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
- Benzoil Peroksit mantar aknesi için uygun mu?
- Evet, Benzoil Peroksit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
- Benzoil Peroksit hamilelikte kullanılabilir mi?
- Benzoil Peroksit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.
Bu içeriği kullanan ürünler
- Perrigo Duac Jel (Klindamisin Fosfat ve Benzoil Peroksit% 1.2/ %5 Jel) Yüz Bakımları · 4.0/5 (2)
- Encube Adapalen ve Benzoil Peroksit Jeli %0.1/2.5 Reçete · 5.0/5 (1)
- Galderma Basiron AC% 5 Jel Reçete · 5.0/5 (1)
- Galderma Benzac Spot Tedavi Jeli% 10 Yüz Bakımları · 5.0/5 (1)
- Klinge Pharma Adapaben Jel Reçete · 1.0/5 (1)
- Malezia Akne Tedavi Jeli (%2.5 Mikronize Benzoil Peroksit) Yüz Bakımları · 4.3/5 (8)
- acne.org Tedavi (Benzoil Peroksit -% 2.5) Yüz Bakımları · 4.0/5 (4)
- Paula's Choice %2.5 Benzoil Peroksit ile Düzenli Güç Günlük Cilt Temizleme Tedavisi Yüz Bakımları · 4.7/5 (3)
- Perrigo Klindamisin ve Benzoil Peroksit Jel% 1% /% 5 Yüz Bakımları · 5.0/5 (2)
- Humane Maksimum Mukavemet% 10 Akne Yıkama Yüz Temizleyiciler · 4.5/5 (2)
- Stiefel Laboratories, Inc. Duac Günde Bir Kez 10mg/g + 50mg/g Jel Reçete · 4.0/5 (2)
- Galderma Epiduo Reçete · 4.0/5 (2)
Kaynaklar
- The Role of Benzoyl Peroxide in the New Treatment Paradigm for Acne - JDDonline - Journal of Drugs in Dermatology
- Comparing 2.5%, 5%, and 10% benzoyl peroxide on inflammatory acne vulgaris
- Topical Hyaluronic Acid Facial Cream with New Micronized Molecule Technology Effectively Penetrates and Improves Facial Skin Quality: Results from In-vitro, Ex-vivo, and In-vivo (Open-label) Studies
- https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD011154.pub2/full
- What is the Role of Benzoyl Peroxide Cleansers in Acne Management?: Do they Decrease Propionibacterium acnes Counts? Do they Reduce Acne Lesions?
- New developments in acne treatment: role of combination adapalene-benzoylperoxide