PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Benzoik asit

Benzoic Acid

%15 kullanıcı beğeniyor · 2.058 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Benzoik Asit, ürünlerin pH'ını korumak ve ayarlamak için kullanılır. Benzoik Asitin antimikrobiyal özelliği, bir ürünün raf ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Başlıca rolü mantar büyümesini azaltmaktır ve bakterilerle savaşmada etkili olduğu bulunmamıştır. Bu nedenle Benzoik Asit her zaman diğer koruyucularla birlikte eklenir. Benzoik Asit saf haliyle beyaz kristal bir katı gibi görünür. Suda hafif çözünürlüğe sahiptir. Benzoik Asit adı, eskiden bu bileşeni türetmenin tek kaynağı olan sakız benzoininden gelir. Benzoik Asit en basit aromatik karboksilik asittir. Benzoik Asit doğal olarak çilek, hardal, tarçın ve karanfillerde bulunur. Hafif bir kokusu vardır ancak bir koku olarak kabul edilmez.

Ne olduğu

  • Koruyucu

Faydalar

—

Endişeler

  • Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur.

Fonksiyonlar

  • Maskeleme
  • Koruyucu
  • Hacim
Benzoik asit kimyasal yapısı
C7H6O2

CosIng verisi

  • CosIng ID: 32134
  • INCI: BENZOIC ACID
  • INN: benzoic acid
  • CAS: 65-85-0
  • EC: 200-618-2

Sık sorulan sorular

Benzoik asit nedir?
Benzoik Asit, ürünlerin pH'ını korumak ve ayarlamak için kullanılır. Benzoik Asitin antimikrobiyal özelliği, bir ürünün raf ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Başlıca rolü mantar büyümesini azaltmaktır ve bakterilerle savaşmada etkili olduğu bulunmamıştır. Bu nedenle Benzoik Asit her zaman diğer koruyucularla birlikte eklenir. Benzoik Asit saf haliyle beyaz kristal bir katı gibi görünür. Suda hafif çözünürlüğe sahiptir. Benzoik Asit adı, eskiden bu bileşeni türetmenin tek kaynağı olan sakız benzoininden gelir. Benzoik Asit en basit aromatik karboksilik asittir. Benzoik Asit doğal olarak çilek, ha…
Benzoik asit hangi ciltlere uygun değil?
Benzoik asit için bilinen endişeler: Egzamayı kötüleştirebilir: Egzama Atopik Dermatit olarak da bilinir. Yaygın semptomlar arasında cildin kızarıklığı, kaşıntı, pürüzlü cilt lekeleri ve küçük yumrular bulunur..
Benzoik asit gözenek tıkar mı?
Benzoik asit gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Benzoik asit mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Benzoik asit mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Benzoik asit hamilelikte kullanılabilir mi?
Benzoik asit hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 2058 ürünü gör

Kaynaklar