PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Argania Spinosa Çekirdek Yağı

Argania Spinosa Kernel Oil

%54 kullanıcı beğeniyor · 2.558 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✕ Mantar aknesini tetikleyebilir
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✓ Hamilelik: bilinen uyarı yok

Argania Spinosa Çekirdek Yağı, argania spinosa ağacının çekirdeklerinden elde edilir. Argan yağı olarak da biliyorsunuzdur. Argan Yağı antioksidan, nemlendirici ve yatıştırıcı bir bileşendir. Araştırmalar argan yağının güneşten kaynaklanan radikal hasarlarla tekrar savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bu, hiperpigmentasyonu önlemede etkili kılar. Argan yağında bulunan büyük miktarda E vitamini cildin suyu tutmasına yardımcı olur. Argan yağı ayrıca linoleik asit, oleik asit ve palmitik asit gibi yağ asitleri içerir. Aynı zamanda iyi bir lipit kaynağıdır. Argan yağının bir başka faydası da cildi yatıştırıcıdır. Enflamasyona bağlı cilt semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Argan Yağı gözeneklerdeki sebum üretimini düzenlemede etkilidir. Bu hormonal akne tedavisinde etkili hale getirebilir. Geleneksel olarak, argan yağı antibakteriyel ve antifungal özellikleri için kullanılmıştır. Bununla birlikte, argan yağı, mantar-sivilceyi güvenli hale getirebilecek yağ asitleri içerir. Argan Ağaçları Fas'a özgüdür.

Ne olduğu

  • Yağ: Yağ, cilt bakımında sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilecek hidrofobik (su itici) bir maddedir.

Faydalar

  • Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları.

Endişeler

  • Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır.

Fonksiyonlar

  • Yumuşatıcı
  • Cilt Bakımı

CosIng verisi

  • CosIng ID: 54495
  • INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL
  • CAS: 223747-87-3 ; 299184-75-1
  • EC: -

Sık sorulan sorular

Argania Spinosa Çekirdek Yağı nedir?
Argania Spinosa Çekirdek Yağı, argania spinosa ağacının çekirdeklerinden elde edilir. Argan yağı olarak da biliyorsunuzdur. Argan Yağı antioksidan, nemlendirici ve yatıştırıcı bir bileşendir. Araştırmalar argan yağının güneşten kaynaklanan radikal hasarlarla tekrar savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bu, hiperpigmentasyonu önlemede etkili kılar. Argan yağında bulunan büyük miktarda E vitamini cildin suyu tutmasına yardımcı olur. Argan yağı ayrıca linoleik asit, oleik asit ve palmitik asit gibi yağ asitleri içerir. Aynı zamanda iyi bir lipit kaynağıdır. Argan yağının bir başka fayda…
Argania Spinosa Çekirdek Yağı faydaları nelerdir?
Argania Spinosa Çekirdek Yağı şu faydalarla ilişkilendirilir: Kuru Cildi Nemlendirir: Kuru cilt genellikle kızarıklık, kaşıntı, gerginlik, dökülme, soyulma ve çatlama ile karakterizedir. Kuruluk çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir: genetik, aşırı peeling, iklim, diyet, yaş ve cilt koşulları..
Argania Spinosa Çekirdek Yağı hangi ciltlere uygun değil?
Argania Spinosa Çekirdek Yağı için bilinen endişeler: Mantar Aknesini besleyebilir: Malassezia (Pityrosporum) folikülit, bir tür maya olan malassezia'nın neden olduğu akne benzeri çıkıntılara sahip bir cilt rahatsızlığıdır..
Argania Spinosa Çekirdek Yağı gözenek tıkar mı?
Argania Spinosa Çekirdek Yağı gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Argania Spinosa Çekirdek Yağı mantar aknesi için uygun mu?
Hayır, Argania Spinosa Çekirdek Yağı mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetikleyebilir.
Argania Spinosa Çekirdek Yağı hamilelikte kullanılabilir mi?
Argania Spinosa Çekirdek Yağı hamilelik ve emzirme döneminde dikkat edilmesi önerilen bilinen içerikler arasında değil. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 2557 ürünü gör

Kaynaklar