PARILTILI – Türkçe cilt bakım ürünü ve içerik rehberi

Arbutin

%94 kullanıcı beğeniyor · 368 üründe kullanılıyor

Güvenlik özeti

  • ✓ Mantar aknesi için güvenli
  • ✓ Bilinen gözenek tıkayıcı değil
  • ✓ Parfüm / koku bileşeni değil
  • ✓ Kurutucu alkol değil
  • ✕ Hamilelikte dikkat

Arbutin, yabanmersini bitkisinden elde edilir. Cilt tonunu eşitlemeye ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bu bileşen, cilt koyulaşma sürecini başlatan bir enzim olan tirozinazı bloke etme yeteneğine sahiptir. Cilde uygulandığında, arbutin yavaş bir hızda çalışır. Bu, benzer bileşenlerden daha az tahriş edici hale getirebilir. Kojik Asit benzer bir bileşendir.

Ne olduğu

  • Antioksidanlar: Antioksidanlar oksidasyonu veya hücre hasarına yol açan ve yaşlanma belirtilerini düzelttiği, cilt tonunu aydınlatdığı ve bazı antioksidanların kolajeni uyarmaya yardımcı olduğu bulunan kimyasal bir reaksiyonu engeller.

Faydalar

  • Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.
  • Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır.

Endişeler

—

Fonksiyonlar

  • Ağartma
  • Cilt Bakımı
  • Antioksidanlar
Arbutin kimyasal yapısı
C12H16O7

CosIng verisi

  • CosIng ID: 74362
  • INCI: ARBUTIN
  • CAS: 497-76-7
  • EC: 207-850-3

Sık sorulan sorular

Arbutin nedir?
Arbutin, yabanmersini bitkisinden elde edilir. Cilt tonunu eşitlemeye ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bu bileşen, cilt koyulaşma sürecini başlatan bir enzim olan tirozinazı bloke etme yeteneğine sahiptir. Cilde uygulandığında, arbutin yavaş bir hızda çalışır. Bu, benzer bileşenlerden daha az tahriş edici hale getirebilir. Kojik Asit benzer bir bileşendir.
Arbutin faydaları nelerdir?
Arbutin şu faydalarla ilişkilendirilir: Karanlık Noktalara Yardımcı Olur: Koyu lekeler, cildin güneşe maruz kalması nedeniyle rengini değiştirdiği alanlardır.; Yara İyileşmesi İçin İyi: Yara izi, cilt yaralandıktan ve iyileştikten sonra kalan fibröz doku alanıdır..
Arbutin gözenek tıkar mı?
Arbutin gözenek tıkayıcı olarak bilinen içerikler arasında değil.
Arbutin mantar aknesi için uygun mu?
Evet, Arbutin mantar aknesini (Malassezia folikülit) tetiklediği bilinen içerikler arasında değil.
Arbutin hamilelikte kullanılabilir mi?
Arbutin hidrokinona dönüşebilir; hamilelik ve emzirmede kaçının. Bilgilendirme amaçlıdır, doktorunuza danışın.

Bu içeriği kullanan ürünler

Tüm 368 ürünü gör

Kaynaklar